Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Απαντλήθηκαν τα 2/3 των πετρελαιοειδών από το ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ – Τις επόμενες ώρες το νέο αντιρρυπαντικό” 

“Απαντλήθηκαν τα 2/3 των πετρελαιοειδών από το ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ – Τις επόμενες ώρες το νέο αντιρρυπαντικό” 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νεκτάριος Σαντορινιός, Πετρελαιοκηλίδα, Ρύπανση, Σαρωνικός Κόλπος, Υπουργείο Ναυτιλίας,

«Η διαδικασία απάντλησης πετρελαιοειδών από τις δεξαμενές του ‘Αγία Ζώνη ΙΙ’ έχει προχωρήσει και ήδη έχουν απαντληθεί πάνω από τα 2/3 (1.533 κυβικά)» δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι πιθανόν και εντός της ημέρας να έχει έλθει νέο δεξαμενόπλοιο, για τη  διαδικασία της απάντλησης, ενώ σε ό,τι αφορά το «Lassea διευκρίνισε:

«Βρέθηκε όντως με κάποια ποσότητα λαθραίων καυσίμων και -ακριβώς αυτό δείχνει ότι εμείς δεν εξαρτόμαστε από κανέναν, δεν εξαρτόμαστε ούτε καν από σκοπιμότητες- μόλις ανακαλύψαμε ότι υπάρχει αυτό, διατάξαμε να προχωρήσει η διαδικασία, γιατί όλα τα φέρνουμε στο φως».

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε πως «το υπουργείο κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι όσοι -με αποδεικτικά- έχουν πληγεί θα μπορέσουν να αποζημιωθούν».

Αυτό θα γίνει μέσα από τη διαδικασία των διεθνών αποζημιώσεων από την ασφαλιστική εταιρεία και άλλα διεθνή κεφάλαια, που υπάρχουν για τέτοιες περιπτώσεις» διευκρίνισε.

Ο κ.Σαντορινιός επανάλαβε ότι  «δεν υπήρξε καθυστέρηση στην αντίδραση του υπουργείου»  ενώ αναφερόμενος στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε:

“Αν κάτσουμε και μετρήσουμε πόσες παραιτήσεις υπουργών ζήτησε η Ν.Δ. -και ο κ. Κικίλιας προσωπικά- νομίζω ότι θα έπρεπε περίπου το μισό υπουργικό συμβούλιο να παραιτηθεί. Δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη”.

“Την απόδοση ευθυνών θα την κάνει η κοινωνία πρώτιστα και ο Πρωθυπουργός, όταν θα πρέπει να την κάνει”συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα