Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Blue Horizon: Έδωσαν προαγωγή στον λιμενάρχη που ελέγχεται για τη δολοφονία του Αντώνη

Blue Horizon: Έδωσαν προαγωγή στον λιμενάρχη που ελέγχεται για τη δολοφονία του Αντώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για F/B Blue Horizon | Blue Star Ferries, Αντώνης Καρυώτης, Λιμενικό Σώμα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Υπουργείο Ναυτιλίας,

Σε υψηλόβαθμη θέση προήχθη ο αξιωματικός του Λιμενικού που ελέγχεται για τις ενέργειές του στην υπόθεση του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στις 5 Σεπτεμβρίου, όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Μάλιστα η νέα θέση στην οποία μετατέθηκε, αφορά την… εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια όλης της χώρας.

Ειδικότερα, ο αρχιπλοίαρχος, που ήταν ο λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μετατίθεται στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ως βοηθός διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας, μετά από επίσημη απόφαση του Αρχηγείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.

Η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, μόλις δύο εβδομάδες μετά το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά.

Μια από τις βασικές ευθύνες του κεντρικού λιμενάρχη είναι η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στο λιμάνι.

Γι αυτό και ο συγκεκριμένος αρχιπλοίαρχος ελέγχεται για τον τρόπο με τον οποίο επέβλεψε τη διαδικασία αναχώρησης του Blue Horizon όπου, εκ του τραγικού αποτελέσματος είναι σαφές ότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Η θέση του βοηθού Κλάδου Ασφάλισης, στην οποία μετατίθεται, αφορά την εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια όλης της χώρας.

Αυτό όπως επισημαίνουν λιμενικοί κύκλοι, θεωρείται αναβάθμιση.

Ο αρχιπλοίαρχος που ελέγχεται διοικητικά για το αν άσκησε σωστά τα καθήκοντά του βάσει της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, στις 7/9 είχε απομακρυνθεί από τη θέση του με εντολή του τέως υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Γεώργιο Αλεξανδράκη.

ΠΕΝΕΝ: Ντροπή και αίσχος

Την εξέλιξη στηλιτεύει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή πολιτική κυβερνητική αθλιότητα», καθώς η ανακοινωθείσα καρατόμηση «όχι μόνο δεν έγινε ποτέ» αλλά «ο Κεντρικός Λιμενάρχης αναβαθμίστηκε και του ανατέθηκε η νευραλγική θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή στον Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος!!!

Η νέα θέση που μετατέθηκε, άκουσον – άκουσον, αφορά την εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια όλης της χώρας!!!»

Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ απέδιδε σοβαρές ευθύνες σε 4 Λιμενικούς και τον Κ.Λ.Πειραιά.

«Αποδεικνύεται ότι το ξήλωμα του πρώην Λιμενάρχη Πειραιά ήταν επικοινωνιακή μπαρούφα για μία εγκληματική ενέργεια η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο και είχε ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο του 36χρονου Αντώνη!

»Αποτελεί προσβολή και ασέβεια στη μνήμη του αδικοχαμένου Αντώνη και πρόκληση στη κοινωνία μια τόσο άθλια συμπεριφορά.

»Η πρωτάκουστη ενέργεια του ΥΕΝ, στην οποία έχει εμπλοκή και ο Αρχηγός του Λ.Σ, θέτει σοβαρά ερωτηματικά για την προαγωγή του πρώην Λιμενάρχη, πώς το ανώτατο Συμβούλιο Μεταθέσεων κύρωσε και ενέκρινε την μετάθεση του ελεγχόμενου και απομακρυσμένου με υπουργική απόφαση σε μία τόσο σημαντική θέση….

»Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτούς που καρατομήθηκαν περιλαμβάνεται και ο Διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος ο οποίος, όπως είχε δημοσιοποιηθεί την ημέρα του τραγικού περιστατικού, ήταν σε άδεια….» αναφέρει η ΠΕΝΕΝ και συνεχίζει:

«Υποθέτουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση αυτής της σκανδαλώδους μετάθεσης, ο Υπουργός Ε.Ν και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος θα πράξουν τα αυτονόητα…

»Διαφορετικά η ευθύνη τους θα είναι τεράστια!».

Σχετικά άρθρα