Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επαναπατρίζεται ο Έλληνας ναυτικός του «St. Nikolas» από το Ιράν

Επαναπατρίζεται ο Έλληνας ναυτικός του «St. Nikolas» από το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Γεραπετρίτης, Ενέργεια, Ιράν, Ναυτιλία, Περσικός Κόλπος, Πετρέλαιο, Στενά του Ορμούζ, Τάνκερ, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Ναυτιλίας, Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου,

Επαναπατρίζεται ο Έλληνας ναυτικός του ελληνόκτητου πλοίου «St. Nikolas» το οποίο είχε καταληφθεί από στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράν ενώ έπλεε 50 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών του Σοχάρ, στο Ομάν.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης 18/1, ο 19χρονος δόκιμος πλοίαρχος γυρίζει αυτή την ώρα στην Ελλάδα, μετά από ενέργειες που έκαναν τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο επαναπατρισμός του Έλληνα ναυτικού από το Ιράν πραγματοποιείται κατόπιν σχετικών οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και με ενέργειες του πρέσβη της Ελλάδας στην Τεχεράνη Στυλιανού Γαβριήλ, που έγιναν αποδεκτές από το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Με αυτές τις κινήσεις, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός του Έλληνα ναυτικού που επέβαινε στο πλοίο «St Nikolas» ο οποίος και κατευθύνεται αυτή την ώρα προς την Ελλάδα.

Το δεξαμενόπλοιο «St Nikolas», με σημαία Νήσων Μάρσαλ της εταιρείας Empire Navigation, έπλεε φορτωμένο με 145.000 μετρικούς τόνους αργού πετρελαίου από τη Βασόρα του Ιράκ με κατεύθυνση την Αλιάγκα (Τουρκία) μέσω Σουέζ, όταν κατελήφθη το πρωί της 11ης Ιανουαρίου στα ανοιχτά του Ομάν από ομάδα πέντε ενόπλων.

Στη συνέχεια το πλοίο, ναυλωτής του πλοίου είναι η Tupras, μεταφέρθηκε στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν. Τη θέση του πλοίου επιβεβαίωσε με ενημερωτικό της σημείωμα η διαχειρίστρια εταιρεία Empire Navigation.

Σημειώνεται ότι στο ελληνόκτητο τάνκερ επέβαιναν 20 άτομα πλήρωμα (19 υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας Έλληνας δόκιμος).

Σχετικά άρθρα