Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ι. Βουτσινάς – Πρόεδρος ΕΕΠ: Να επανέλθει το καθημερινό δρομολόγιο του πλοίου Πειραιάς-Μέθανα-Πόρος

Ι. Βουτσινάς – Πρόεδρος ΕΕΠ: Να επανέλθει το καθημερινό δρομολόγιο του πλοίου Πειραιάς-Μέθανα-Πόρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Γιάννης Βουτσινάς, ΕΕΠ - Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, Πειραιάς, Πόρος, Υπουργείο Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης,

Την επαναφορά δρομολογίου του συμβατικού πλοίου από Πειραιά προς Μέθανα και Πόρο ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ιωάννης Βουτσινάς.

Αναλυτικότερα στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

Η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε τη χώρα μας και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές, άφησε το δυσάρεστο αποτύπωμά της και στην περιοχή του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Συγκεκριμένα ο δρόμος Επιδαύρου-Καλλονής-Γαλατά, ο οποίος αποτελεί κορυφαία επιλογή μετακίνησης κατοίκων και επισκεπτών όχι μόνο για Τροιζηνία και Μέθανα, αλλά και τον Πόρο, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σε ορισμένα σημεία προκλήθηκαν σημαντικές κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα την καταστροφή των ειδικών μεταλλικών διχτυών προστασίας, αλλά και την υποχώρηση του εδάφους σε μια μικρή γέφυρα.

Η διακοπή κυκλοφορίας από τη συγκεκριμένη επαρχιακή οδό, έχει οδηγήσει σε αναγκαστική παράκαμψη πολλών χιλιομέτρων με πολύ δύσκολες οδικές συνθήκες, δημιουργώντας τεράστιες δυσκολίες και επηρεάζοντας την κοινωνική και οικονομική ζωή ολόκληρης της περιοχής.

Παράλληλα διακόπηκαν τα καθημερινά δρομολόγια των συμβατικών πλοίων από Πειραιά προς Μέθανα-Πόρο, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τις επιλογές μετακίνησης τόσο των χιλιάδων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.

Μάλιστα τη συγκεκριμένη περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη εκπαιδευτική σειρά του Πολεμικού Ναυτικού στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, κάτι που συνεπάγεται αυξημένη ανάγκη μετακίνησης των συγγενών των προπαιδευομένων ναυτών στο Πόρο.

Για τους παραπάνω λόγους και αναλογιζόμενοι πως η επισκευή του δρόμου Επιδαύρου-Καλλονής-Γαλατά μπορεί να καθυστερήσει επί μακρόν, παρακαλούμε να επαναφέρετε το καθημερινό δρομολόγιο του συμβατικού πλοίου από Πειραιά προς Μέθανα και Πόρο, τουλάχιστον μέχρι την απόδοση του δρόμου στην κυκλοφορία.

Σχετικά άρθρα