Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάλα από… αρακά θα παρασκευάζεται από τις αρχές Μαΐου

Γάλα από… αρακά θα παρασκευάζεται από τις αρχές Μαΐου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάλα,

Μία δεκαετία πριν, η ιδέα του γάλακτος από σόγια ή από αμύγδαλο θα σε έκανε να απορήσεις.Και τα δύο όμως κατάφεραν να μπουν στην διατροφή αρκετών, ειδικά των γυναικών που θέλουν να είναι προσεκτικές με τις θερμίδες και τα λίπη, αλλά και όσων έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Ένα νέο είδος γάλακτος όμως έρχεται να ταράξει τα νερά και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εταιρεία που το παρασκευάζει, είναι πολύ υγιεινό και νόστιμο.

Το νέο αυτό γάλα παρασκευάζει η Ripple Foods από… αρακά, μία τροφή που από τη φύση της είναι γλυκιά. Σε σύγκριση με το αγελαδινό γάλα έχει την ίδια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, περίπου 8 γραμμάρια ανά κούπα, λιγότερες θερμίδες (μόλις 75 έναντι 86), λιγότερα σάκχαρα, περισσότερο ασβέστιο και ωμέγα-3 λιπαρά που επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης με αποτέλεσμα να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερο διάστημα.

Σε σύγκριση με το γάλα αμυγδάλου, το γάλα από αρακά έχει 8 φορές περισσότερη πρωτεΐνη κάτι που καλύπτει τις 35 περισσότερες θερμίδες του (σε σχέση με το γάλα αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης).

Ταυτόχρονα, υπερέχει του γάλακτος σόγιας όσον αφορά στην περιεκτικότητα πρωτεΐνης και ασβεστίου.

Το γάλα θα βγει στην αγορά στις αρχές του Μαΐου και για όσους ανησυχούν δεν έχει καμία σχέση με τη γεύση του αρακά και φυσικά δεν είναι πράσινο

Σχετικά άρθρα