Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κασσελάκης απαιτεί από τους κυβερνητικούς φιλελέδες «εδώ και τώρα» ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή για το βρεφικό γάλα

Ο Κασσελάκης απαιτεί από τους κυβερνητικούς φιλελέδες «εδώ και τώρα» ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή για το βρεφικό γάλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Βρεφικές Τροφές, Γάλα, Πληθωρισμός, Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

«Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να παρέμβει» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με την εκτός ελέγχου αισχροκέρδεια στο βρεφικό γάλα.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί παθητικά την εκτόξευση των τιμών του βρεφικού γάλακτος και όλων των αγαθών που σχετίζονται με την βρεφική φροντίδα την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες γονιών στενάζουν από την ακρίβεια».

Και τονίζει ότι «απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να παρέμβει, ορίζοντας ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή χονδρικής και λιανικής πώλησης του βρεφικού γάλακτος και όλων των αναλώσιμων βρεφικών αγαθών που αποτελούν καθημερινή ανάγκη».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Ελλάδα καταγράφει άλλη μια θλιβερή πρωτιά καθώς είναι ακριβότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο βρεφικό γάλα.

Ειδικότερα οι πολίτες το πληρώνουν ως και 213% ακριβότερα σε σχέση με τη Σουηδία.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εστίασε στις κατηγορίες βρεφικού γάλακτος 0 έως 6 μηνών και 6 έως 12 μηνών στην βασική σειρά (εξαιρείται δηλαδή η φόρμουλα με extra χαρακτηριστικά όπως βιταμίνες κ.α.), χάριν της αναγκαιότητας κατανάλωσης σε αυτές τις ηλικίες, στις περιπτώσεις όπου επιλέγεται το γάλα σε σκόνη έναντι του μητρικού θηλασμού.

Τα αποτελέσματα της τιμοληψίας δείχνουν την Ελλάδα να είναι η χώρα με τις πιο υψηλές τιμές (συμπ. του ΦΠΑ) στα εξεταζόμενα είδη φόρμουλας στην ΕΕ.

Στο Frisolac 0-6 και Frisomel 6-12 οι τιμές στην Ελλάδα είναι από 32% έως 53% υψηλότερα σε σχέση με τη χαμηλότερη τιμή που εντοπίζεται στη Λετονία.

Στην Ελλάδα, η χαμηλότερη τιμή για το Frisolac 0-6 εντοπίζεται σε φαρμακείο με ηλεκτρονικό κατάστημα ενώ περίπου η ίδια τιμή εντοπίζεται σε σουπερμάρκετ της Λιθουανίας.

Η έρευνα για το Almiron 0-6 (Danone- Nutricia) έδειξε ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι από 144% έως 171% πάνω από τη χαμηλότερη τιμή που εντοπίζεται στο Βέλγιο.

Το Almiron 6-12 (Danone- Nutricia) στην Ελλάδα πωλείται από 78% έως 136% υψηλότερα από την χαμηλότερη τιμή για το προϊόν που εντοπίζεται στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Τα γάλατα Milupa 0-6 και 6-12 (Danone – Nutricia) στην Ελλάδα αποκλίνουν από 102%-114% από την Αυστρία που αποτελεί και τη μοναδική χώρα που εντοπίζεται η ετικέτα.

Το βρεφικό γάλα ΝΑΝ 0-6 (Nestlé), στην Ελλάδα, αποκλίνει από 167% έως 213% από την χαμηλότερη τιμή που εντοπίζεται σε Φινλανδία και Σουηδία.

Κατ’ αντιστοιχία, η τιμή για το ΝΑΝ 6-12 (Nestlé) στην Ελλάδα είναι από 146% έως 197% πιο υψηλή από την χαμηλότερη τιμή που εντοπίζεται στη Γαλλία.

Σχετικά άρθρα