Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση επιδόματος γέννησης: «Να σταματήσει η κοροϊδία»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση επιδόματος γέννησης: «Να σταματήσει η κοροϊδία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Βρεφικές Τροφές, Γάλα, Επιδόματα, Κατερίνα Νοτοπούλου, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Παππάς, Πληθωρισμός, Προοδευτική Συμμαχία, Σοφία Ζαχαράκη, ΣΥΡΙΖΑ, Υπογεννητικότητα, Υπουργείο Οικονομικών,

«Οι τιμές στα βρεφικά ήδη διπλασιάζονται, το κόστος ζωής ειδικά για τα νοικοκυριά με παιδιά συνεχίζει να αυξάνεται και η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει επιπλέον 300 ευρώ εφάπαξ (κατά μέσο όρο) ανά ζευγάρι για κάθε παιδί που γεννήθηκε το 2023 και το 2024», αναφέρουν οι Νίκος Παππάς και Κατερίνα Νοτοπούλου σχετικά με τις ανακοινώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, και της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη.

Οι τομεάρχες Οικονομικών και Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζουν ότι «οι δήθεν νέες πρόνοιες για τις οικογένειες εξαντλούνται στην ανακύκλωση μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και ισχύουν, αλλά, όπως έχει διαπιστωθεί, δεν λύνουν το πρόβλημα της δυσβάσταχτης καθημερινότητας, πόσο μάλλον αυτό του δημογραφικού».

«Να σταματήσει η κοροϊδία. Έστω για το ζήτημα του δημογραφικού, το οποίο αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και της χώρας», αναφέρουν καταληκτικά.

Σημειώνεται ότι την αύξηση του επιδόματος γέννησης από 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που ισχύει σήμερα, σε 2.400 έως 3.500 ευρώ αναλόγως του αριθμού των τέκνων, αναδρομικά από 1/1/2023, λόγω πληθωρισμού, ανακοίνωσαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, η εισαγόμενη πληθωριστική κρίση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων πρωτοβουλιών για τη στήριξη των νέων γονέων.

Σχετικά άρθρα