Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όργιο αυξήσεων στο βρεφικό γάλα: 213% ακριβότερο στην Ελλάδα – Ο ανασχηματισμός μας «μάρανε»

Όργιο αυξήσεων στο βρεφικό γάλα: 213% ακριβότερο στην Ελλάδα – Ο ανασχηματισμός μας «μάρανε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Γάλα, Επιτροπή Ανταγωνισμού,

Σε τιμές «χρυσού» έχουν εκτιναχθεί οι τιμές στο βρεφικό γάλα, σύμφωνα με συγκριτική μελέτη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν ότι πωλείται μέχρι και 213% ακριβότερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα στοιχεία της έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα κοστίζει έως και τρεις φορές περισσότερο από τα άλλα κράτη μέλη.

Με βάση τις τιμές του Νοεμβρίου στην Ελλάδα, κάποιος μπορεί να αγοράσει το βρεφικό γάλα από 32% έως 213% ακριβότερο σε σύγκριση με την φθηνότερη τιμή που μπορεί να βρει σε όλα τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για παράδειγμα, η αύξηση στο βρεφικό γάλα αγγίζει το 213%, με τη μεγαλύτερη διαφορά της Ελλάδας με κράτος της Ε.Ε., να παρατηρείται σε σχέση με την αντίστοιχη τιμή του γάλακτος στη Σουηδία.

Στη χώρα μας βρίσκει κάποιος τα 800 γραμμάρια στα 26,34 ευρώ, σε σχέση με τη χώρα της Σκανδιναβίας που τα 800 γραμμάρια κοστίζουν 9,84 ευρώ.

Αντίστοιχα, η μικρότερη απόκλιση της Ελλάδας στο βρεφικό γάλα παρατηρείται στη Λετονία η οποία (σ.σ. απόκλιση) αγγίζει το 32%.

Κατά τα άλλα ο ανασχηματισμός μας μάρανε.

Σχετικά άρθρα