Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Το νομοσχέδιο για το γάλα είναι η ταφόπλακα της ελληνικής παραγωγής”

“Το νομοσχέδιο για το γάλα είναι η ταφόπλακα της ελληνικής παραγωγής”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέκος Αλαβάνος, Γάλα,

Με ανακοίνωσή του το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου για το νομοσχέδιο για την επιμήκυνση των ημερών του γάλακτος, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του θεωρώντας ότι αποτελεί την ταφόπλακα της ελληνικής παραγωγής.

Όπως αναφέρει αναλυτικά, το νέο αυτό μέτρο βάζει οριστικά ταφόπλακα στην ελληνική παραγωγή καθώς από τη στιγμή που θα επιτραπεί στο γάλα του εξωτερικού να παίρνει τη σήμανση του φρέσκου, χάνεται το μοναδικό πλεονέκτημα που είχαν οι κτηνοτρόφοι στα χέρια τους. Οι νέες παράλογες και καταστροφικές απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αυτή τη φορά εκφράζονται μέσω των προτροπών του ΟΑΣΑ για διαρθρωτικές παρεμβάσεις, έχουν σας κύριο στόχο, σύμφωνα με το Σχέδιο Β, τη διάλυση ενός ακόμα παραγωγικού κλάδου της οικονομίας αυτό των αγελαδοπαραγωγών, με την αντικατάσταση του ελληνικού γάλακτος από εισαγόμενο που θα προέρχεται από τις πολυεθνικές τις Βόρειας Ευρώπης.

Η κυβέρνηση λασπολογώντας εις βάρος άλλης μιας κοινωνικής ομάδας που αντιστέκεται, συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το Σχέδιο Β, λέει για μια ακόμα φορά ψέματα, ότι τάχα δηλαδή το κάνει προς όφελος του καταναλωτή, μειώνοντας την τιμή του γάλακτος στο ράφι. Και λέει ψέματα η κυβέρνηση γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι ο αγελαδοπαραγωγός πουλάει το γάλα που παράγει στην εξευτελιστική τιμή των 0,45 λεπτών το λίτρο, ενώ στο supermarket φθάνει από 1,3 μέχρι 1,8 ευρω.

Η κυβέρνηση γνωρίζει επίσης ότι οι υπεύθυνοι για τον τριπλασιασμό των τιμών είναι τα καρτέλ που έχουν βάλει στο γάλα εδώ και πολλά χρόνια οι γαλακτοβιομηχανίες και τα supermarkets, αλλά ποτέ δεν έκανε τίποτα γι αυτό. Η κυβέρνηση του 1,5 εκ ανεργίας γνωρίζει ότι οι ανάγκες της εγχώριας ζήτησης γάλακτος είναι 1,3 εκ τόνους και ότι η εγχώρια παραγωγή καλύπτει μόνο το 60%, λόγω των πλαφόν και ποσοστώσεων που βάζει η ΕΕ.

Η κυβέρνηση επίσης γνωρίζει ότι ο περιορισμός υπήρχε για την ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής καθώς ο μικρομεσαίος Έλληνας παραγωγός γάλακτος ο οποίος δραστηριοποιείται σε αντίξοες συνθήκες στο βουνό (πχ Ήπειρος) διατηρώντας έτσι την επαρχία και τους ορεινούς όγκους ζωντανούς, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ολλανδό της πεδιάδας με τις τεράστιες καθετοποιημένες μονάδες.

Παρόλα αυτά αντί να τσακίσει τα καρτέλ και τις πολυεθνικές γάλακτος που θησαυρίζουν και αυξάνουν διαρκώς τις τιμές, αντί να συγκρουστεί με τους δανειστές και την ΕΕ για να τονώσει την εγχώρια παραγωγή και να καλύψει τη ζήτηση, δημιουργώντας νέες μονάδες και νέες θέσεις εργασίας στο κλάδο του γάλακτος, δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους με το να αγοράζουν πλέον το γάλα λίγο φθηνότερα από το εξωτερικό, πουλώντας το νόμιμα στην ελληνική αγορά, παρακάμπτοντας και ουσιαστικά τελειώνοντας τους Έλληνες παραγωγούς.

Το Σχέδιο Β τάσσεται στο πλευρό των κτηνοτρόφων αγελαδοπαραγωγών και εναντιώνεται πλήρως τόσο με το νέο νομοσχέδιο όσο και με την άθλια κυβέρνηση Σαμαρά.

Και καταλήγει επισημαίνοντας, ότι το Σχέδιο Β είναι υπέρ της ανάπτυξης, αλλά μιας ανάπτυξης που θα βασιστεί σε ένα σχέδιο παραγωγικής και αγροτικής ανασυγκρότησης που θα αξιοποιεί και θα αναδεικνύει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που έχει ο τόπος μας, προς όφελος όμως της κάλυψης των αναγκών του λαού μας και όχι των δανειστών και των μονοπωλίων.

Σχετικά άρθρα