Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποίηση Μπαρνιέ προς Βρετανία για τις «κόκκινες γραμμές» στο Brexit

Προειδοποίηση Μπαρνιέ προς Βρετανία για τις «κόκκινες γραμμές» στο Brexit

Εάν οι Βρετανοί αλλάξουν τις κόκκινες γραμμές τους, θα μπορούσε και η Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει τις δικές της, αναφέρει σε συνέντευξή του σε βελγική εφημερίδα ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

«Το Brexit δεν έχει καμία προστιθέμενη αξία», σημειώνει στην εφημερίδα Le Soir ο κ. Μπαρνιέ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι Βρετανοί έχουν επιλέξει να εγκαταλείψουν τόσο την Ενιαία Αγορά, όσο και την Τελωνειακή Ένωση.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι, αν και προς το παρόν δεν έχει αντιληφθεί από βρετανικής πλευράς κάποια αλλαγή πλεύσης ως προς τις κόκκινες γραμμές της, τίποτα δεν είναι απίθανο, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι αυτό που παραμένει αδιαπραγμάτευτο είναι το αδιαίρετο των τεσσάρων ελευθεριών της Ενιαίας Αγοράς, καθώς και η αυτονομία των αποφάσεων των 27.

Τέλος, τονίζει ότι η προθεσμία για μία ενδεχόμενη βρετανική μεταστροφή εκτείνεται πέρα από την 30η Μαρτίου του 2019, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ε.Ε., δεδομένου ότι η αποχώρησή του από την Ενιαία Αγορά και την Τελωνειακή Ένωση δεν θα λάβει χώρα πριν την 31η Δεκεμβρίου του 2020.

Σχετικά άρθρα