Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καρκίνος,

Άδεια από τους γιατρούς του να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα την επόμενη εβδομάδα, έλαβε ο βασιλιάς Κάρολος, προφανώς γιατί θεωρούν ότι η κατάσταση της υγείας του το επιτρέπει.

Οι γιατροί επέτρεψαν στον βασιλιά να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα για πρώτη φορά από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο.

Η Αυτού Μεγαλειότητα δεν έχει ακόμη ξεπεράσει την ασθένεια και εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία, αλλά η ιατρική του ομάδα φέρεται να είναι «ικανοποιημένη με την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής» και «παραμένει θετική» όσον αφορά στην ανάρρωσή του.

Για να σηματοδοτήσει τα καλά νέα, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε δύο σημαντικές εκδηλώσεις-ορόσημα, τις πρώτες από τις πολλές που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες, και μετέφερε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Αυτού Μεγαλειότητας για όλες τις ευχές που έχει λάβει.

Μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου του στις 6 Φεβρουαρίου, ο βασιλιάς ανέβαλε όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις του, αλλά συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντά του ως αρχηγός του κράτους πίσω από τους τοίχους του παλατιού, πραγματοποιώντας ακροάσεις και συνεδριάσεις με τους συμβούλους του.

Όμως την ερχόμενη Τρίτη ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα επισκεφθούν ένα κέντρο θεραπείας του καρκίνου – μια βαθιά συγκινητική δέσμευση δεδομένης της δικής του μάχης με τον καρκίνο καθώς και της νύφης του, της πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Εκεί θα συναντήσουν ειδικούς ιατρούς και ασθενείς.

Η βασιλική εκδήλωση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και στην ανάδειξη της καινοτόμου έρευνας, που υποστηρίζεται από το Cancer Research UK και λαμβάνει χώρα στο νοσοκομείο.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για την επικείμενη κρατική επίσκεψης του Αυτοκράτορα και της Αυτοκράτειρας της Ιαπωνίας στα τέλη Ιουνίου.

Η κυβέρνηση ζήτησε από το Μπάκιγχαμ να αναλάβει την φιλοξενία.

Σχετικά άρθρα