Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι υποσχέθηκε στους Ιταλούς ο Μπερλουσκόνι για να τον ψηφίσουν στις εκλογές

Τι υποσχέθηκε στους Ιταλούς ο Μπερλουσκόνι για να τον ψηφίσουν στις εκλογές
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Σίλβιο Μπερλουσκόνι,

Τα κύρια σημεία του προεκλογικού του προγράμματος παρουσίασε και πάλι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, σε τηλεοπτική εκπομπή του δημόσιου καναλιού Rai Uno.

Πρόκειται για «δεσμεύσεις», οι οποίες περιέχονταν σε κείμενο το οποίο υπεγράφη στο τέλος της εκπομπής από τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό, όπως είχε ήδη κάνει με το προεκλογικό του πρόγραμμα το 2001.

Τα κύρια σημεία του προγράμματος αφορούν την μείωση των φόρων, με μια μόνον κλίμακα στο 23%, όπως και την επίλυση των φορολογικών διαφορών των πολιτών με το δημόσιο, με την καταβολή μικρού μέρους του συνολικού οφειλόμενου ποσού.

Ο «μίστερ τιβί» υποσχέθηκε επίσης ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον νόμο της κεντροαριστεράς που θέσπισε τα σύμφωνα συμβίωσης για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

“O νέος πρωθυπουργός θα χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της Ευρώπης”

Παράλληλα, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι «σε περίπτωση νίκης της κεντροδεξιάς ο νέος πρωθυπουργός θα είναι ένας άνθρωπος που θα χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης της Ευρώπης», χωρίς να αποκαλύψει, όμως, ποιόν έχει κατά νου.

Στις δεσμεύσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Ιταλός πολιτικός και επιχειρηματίας, συμπεριλαμβάνεται και η υποχρέωση να μειώσει τον δείκτη της ανεργίας στην Ιταλία κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο πρώην Καβαλιέρε, πάντως, δηλώνει αισιόδοξος ότι η συντηρητική συμμαχία (Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα και ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας) στις εκλογές της 4ης Μαρτίου θα καταφέρει τελικά να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών, τόσο στην Βουλή, όσο και στην Γερουσία.

Σχετικά άρθρα