Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενετία, Ιταλία, Τουρισμός,

Από σήμερα αρχίζει η επιβολή εισιτηρίου 5 ευρώ στους ημερήσιους επισκέπτες της Βενετίας, με τους κατοίκους της να αντιδρούν και να κατηγορούν τις τοπικές Αρχές πως μετέτρεψαν τη διάσημη πόλη σε «θεματικό πάρκο» και να θεωρούν πως το τέλος εισόδου δεν θα κάνει τίποτα για την επίλυση του ζητήματος του υπερτουρισμού.

Η Βενετία είναι η πρώτη μεγάλη πόλη στον κόσμο που εφαρμόζει ένα τέτοιο σχέδιο.

Η χρέωση των 5 ευρώ, που τίθεται σε ισχύ από τις 25 Απριλίου, αποσκοπεί στην προστασία της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco από τις επιπτώσεις του υπερβολικού τουρισμού, αποτρέποντας τους ημερήσιους ταξιδιώτες και, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Λουίτζι Μπρουγκνάρο, κάνοντας την πόλη «βιώσιμη» πάλι.

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από τις 25 Απριλίου και για άλλες 29 ημέρες διάσπαρτες κυρίως γύρω από τις εθνικές αργίες και τα Σαββατοκύριακα μέχρι τα μέσα Ιουλίου, οι ημερήσιοι ταξιδιώτες στο ιστορικό τμήμα της Βενετίας θα πρέπει να πληρώσουν 5 ευρώ, περίπου 5,40 δολάρια, ένα μέτρο που οι αξιωματούχοι της πόλης ελπίζουν ότι θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να έρχονται σε λιγότερο πολυσύχναστες περιόδους, σύμφωνα με τους NYT.

Όλοι οι επισκέπτες της Βενετίας θα πρέπει επίσης να δηλώσουν την παρουσία τους στην πόλη τις καθορισμένες ημέρες, συμπληρώνοντας μια ηλεκτρονική φόρμα που θα βοηθήσει τους αξιωματούχους να μετρήσουν πόσους επισκέπτες να περιμένουν και να σχεδιάσουν στρατηγική για το πώς να τους χειριστούν.

Σημειώνεται ότι οι επισκέπτες που διανυκτερεύουν στη Βενετία δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν, ούτε όσοι ταξιδεύουν εκεί για να εργαστούν, να επισκεφθούν συγγενείς ή να σπουδάσουν.

Όποιος γεννιέται στην πόλη εξαιρείται επίσης, όπως και οι ανήλικοι κάτω των 14 ετών.

Σχετικά άρθρα