Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Ιακωβίνος
Παρασκήνια και Παραπολιτικά

“Σκότωσε” και εσύ έναν προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis, μπορείς

“Σκότωσε” και εσύ έναν προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis, μπορείς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Διαφθορά, Εισαγγελία Διαφθοράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτης (Τάκης) Μαυρίκος, Σκάνδαλο Novartis,

Το σκάνδαλο Novartis έχει ήδη έναν νεκρό που πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ο οποίος όπως αναφέρεται από το FBI ξέπλενε μαύρο χρήμα της Novartis και “ήταν γέφυρα μεταξύ της εταιρίας και κυβερνητικών αξιωματούχων” και έναν παρολίγο αυτόχειρα, υψηλόβαθμο στέλεχος της φαρμακευτικής, που ήθελε να πηδήξει από τον 13ο όροφο του Χίλτον.

Το ερώτημα λοιπόν είναι σαφές: Οι μάρτυρες και οι προστατευόμενοι μάρτυρες του σκανδάλου Novartis έχουν λόγους να φοβούνται για τη ζωή τους, εφόσον έχουν εμλπακεί σε μία υπόθεση διαφθοράς που έχει φθάσει να εμπλέκει μέχρι και δύο πρώην πρωθυπουργούς;

Η απάντηση οποιουδήποτε δεν είναι λοβοτομημένος ή αν μη τι άλλο ύποπτος θα ήταν απλά, ξερά και μονολεκτικά “ναι”.

Ωστόσο, όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέξουν την υπερασπιστική γραμμή τους και φυσικά έχουν το τεκμήριο της αθωότητας.

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να απειλεί πως θα σύρει σε δικαστήρια τον Τσίπρα όταν δεν θα έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Μπορεί ο Αβραμόπουλος να προσφεύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να καταδικάσει την Ελλάδα για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.

Μπορεί ο Στουρνάρας να “φωτογραφίζει” την “παρέα της Κυψέλης”, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη και να διαπιστώνει “καθεστώς εκβίασης των μαρτύρων για να πουν αυτές τις συκοφαντίες”.

Μπορεί ο Βενιζέλος να επαίρεται ότι επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγε στην Έλλη Στάη το 2014 πως “ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας βάλει φυλακή”.

Μπορεί ο Γεωργιάδης να φτάσει να παραχωρεί ταυτόχρονα μεταγλωτισμένες συνεντεύξεις σε κανάλια πέντε ηπείρων για το πώς θα βάλει τον Τσίπρα φυλακή, την ώρα που η οικονομική αστυνομία κάνει “ντου” στα σπίτια συνεργατών του.

Μπορεί ο Λοβέρδος να εγκαλεί τους κομμουνιστοσυμμορίτες που απεργάζονται τη σκευωρία.

Μπορεί και ο Μητσοτάκης να αναγκάζεται για να καλύψει τη ΝΔ και τους πατρώνες του, να “αγκαλιάζει” ένα από τα λίγα σκάνδαλα στα οποία δεν έχει ακουστεί το όνομά του μέχρι στιγμής.

Και φυσικά όλοι μαζί έχουν κάθε δικαίωμα να επιχειρούν με λυσσώδη τρόπο να στρέψουν τη δημόσια συζήτηση από την ουσία της υπόθεσης, που είναι τυχόν μίζες σε υπουργούς και πρωθυπουργούς, στο αν πρέπει να είναι προστατευόμενοι οι μάρτυρες ή όχι και να φθάνουν στο σημείο να κάνουν κεντρικό πολιτικό επίδικο ενός κόμματος το αίτημα όχι να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν τυχόν ένοχοι αλλά “να βγουν οι κουκούλες”, προβαίνοντας παράλληλα σε πρωτοφανή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη με ευθείες καταγγελίες για “στημένη υπόθεση”.

Είναι η υπεραπιστική γραμμή που επιλέγουν, εντοπίζοντας με τη λογική τους πως “αχίλλειος πτέρνα” της υπόθεσης είναι να αμφισβητήσουν την εγκυρότητα των μαρτύρων, αφήνοντας να πλανάται το χαοτικής συλλογιστικής επιχείρημα πως αφού δεν γνωρίζουμε την ταυτότητά τους, επιβεβαιώνεται πως είναι εγκάθετοι της κυβέρνησης που ετοιμάζει πολιτικές διώξεις.

Και είναι φυσικά δικαίωμα του κάθε Μέσου, ανάλογα με την εξάρτηση που έχει από τους εν λόγω πολιτικούς και την τυχόν εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis, να καταπίνει αμάσητη τη συλλογιστική αυτή, χωρίς να τηρεί έστω τις τυπικές επιφυλάξεις μέχρι να πράξει η Δικαιοσύνη το έργο της.

Εξάλλου, δεν διαφεύγει από κανέναν πως πρόκειται για την ίδια Δικαιοσύνη, η οποία έχει ακυρώσει τις μισές εμβληματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και η οποία αποτελεί εδώ και τρία χρόνια την ουσιαστικότερη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Αντίστοιχα λοιπόν, ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να βγάλει το συμπέρασμα ότι η διαρροή του ονόματος ενός υποτιθέμενου προστατευόμενου μάρτυρα από τη ζούγκλα της παραδημοσιογραφίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας δημόσιος εκβιασμός όποιου μιλήσει για το σκάνδαλο Novartis.

Γιατί η κοπτοραπτική εγγράφων για να παρουσιαστεί αληθοφανώς μία έωλη “αποκάλυψη”, αφού κανείς δεν ξέρει εάν όντως είναι προστατευόμενη μάρτυρας ή όχι η εν λόγω γυναίκα, δεν αποσκοπεί παρά στο να εκφοβίσει τόσο την ίδια όσο και όποιον μπορεί να ξέρει και να μιλήσει για την υπόθεση, στέλνοντας το μήνυμα που φρόντισε να στείλουν συμπτωματικά και σχεδόν όλοι οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι:

Ότι “οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν θα μείνουν στη σκιά”, που έλεγε και ο κ. Βενιζέλος.

Ας βγάλει λοιπόν ο καθένας τα συμπεράσματά του για το ποιος εξυπηρετείται από αυτές τις πρακτικές omerta που θέλουν κάποιοι να επιβάλλουν.

Και αν αυτή η στάση δείχνει πανικό και φοβικότητα. Αλήθεια, τι φοβούνται αφού είναι όλοι αθώοι;

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    ”Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία.”* Επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε...
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...