Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Μαρία Απατζίδη
Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Μαρία Απατζίδη,

Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις.

Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε δεύτερη και τρίτη θέση με απόσταση από την κυβερνώσα παράταξη.

Η γόνιμη κριτική είναι πάντα συνταγματικό καθήκον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εχέγγυο καλής λειτουργίας της δημοκρατίας.

Όμως η άμεση επίκληση στις κάλπες κατακρημνίζει την πολιτική σταθερότητα.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από σταθερές κυβερνήσεις που να τιμούν τη λαϊκή εντολή, όταν αυτή είναι σαφής.

Αλλά έχει ανάγκη και από αντιπολιτευόμενα κόμματα, που να έχουν υπεύθυνο λόγο, ο οποίος θα πείθει όλους τους απογοητευμένους συμπολίτες μας, που στρέφονται συχνά στην αποχή, επειδή δεν βλέπουν αξιόπιστη εναλλακτική.

Όμως, η πρόταση πρόωρων εκλογών δεν αποτελεί υπεύθυνη αντιπολίτευση, όταν ακόμα και αυτοί οι ίδιοι που την εκφέρουν δεν πιστεύουν στην εκλογική τους νίκη.

 • 29 Μαΐου 1453 – Δεν θα συνθηκολογήσουμε ποτέ
  Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  29 Μαΐου 1453. Τιμή και δόξα στον Κωνσταντίνο ΙΑ΄, που έπεσε, λυσσαλέα μαχόμενος, στα τείχη της Πόλης, υπερασπιζόμενος τον λαό και την πατρίδα, τελευταίος Αυτοκράτορας των Ρωμαίων και πρώτος και τελευταίος αυτοκράτορας που πήρε τον τίτλο «Βασιλεύς των Ελλήνων». Εστεμμένος το...
 • Τελικά, είναι «η Δημοκρατία δυσχερής» ή ανέφικτη;
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  «Η Ελλάς του Καραμανλή ή η δημοκρατία δυσχερής;», Μωρίς Ζενεβουά, Σιδέρης 1972 «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»είχε αναρωτηθεί ο Κ. Καραμανλής το 1963 μετά την δολοφονία Λαμπράκη και τα επεισόδια του Λονδίνου μεταξύ Φρειδερίκης και Αμπατιέλου. Μιά απάντηση έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης,...
 • Η Αρμενία εισέρχεται σε μια από τις πιο δραματικές περιόδους της ιστορίας της και οι ερασιτέχνες του «ρωσικού κόσμου»
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  «When the sharks the sharks devour Little fishes have their hour». Bertolt Brecht, «The Caucasian Chalk Circle» Ο υπογράφων το παρόν σχόλιο πιστεύει ακράδαντα ότι, τα πολιτικά «παιχνίδια», ιδιαιτέρως αυτά που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική, είναι για τα «μεγάλα παιδιά», δηλαδή για...