Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Μαρία Απατζίδη
Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Μαρία Απατζίδη,

Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις.

Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε δεύτερη και τρίτη θέση με απόσταση από την κυβερνώσα παράταξη.

Η γόνιμη κριτική είναι πάντα συνταγματικό καθήκον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εχέγγυο καλής λειτουργίας της δημοκρατίας.

Όμως η άμεση επίκληση στις κάλπες κατακρημνίζει την πολιτική σταθερότητα.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από σταθερές κυβερνήσεις που να τιμούν τη λαϊκή εντολή, όταν αυτή είναι σαφής.

Αλλά έχει ανάγκη και από αντιπολιτευόμενα κόμματα, που να έχουν υπεύθυνο λόγο, ο οποίος θα πείθει όλους τους απογοητευμένους συμπολίτες μας, που στρέφονται συχνά στην αποχή, επειδή δεν βλέπουν αξιόπιστη εναλλακτική.

Όμως, η πρόταση πρόωρων εκλογών δεν αποτελεί υπεύθυνη αντιπολίτευση, όταν ακόμα και αυτοί οι ίδιοι που την εκφέρουν δεν πιστεύουν στην εκλογική τους νίκη.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    ”Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία.”* Επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε...
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...