Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Πουλάνε γυναίκες σε σκλαβοπάζαρα σε τιμές… ευκαιρίας

Ισλαμικό Κράτος: Πουλάνε γυναίκες σε σκλαβοπάζαρα σε τιμές… ευκαιρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Γιαζίντι, Ερωτική Σκλάβα, Ιράκ, Ισλάμ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Τζιχαντιστές,

Εξτρεμιστές από το Ισλαμικό Κράτος συγκέντρωσαν εκατοντάδες γυναίκες για να τις προσφέρουν σαν ανταμοιβή στους τζιχαντιστές στην Συρία ή να τις πουλήσουν ως ερωτικές σκλάβες, ενώ εκτέλεσαν εργαζόμενες γυναίκες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Περίπου 500 γυναίκες και κορίτσια των Γιαζιντί και των χριστιανικών μειονοτήτων δόθηκαν στους αγωνιστές του Ισλαμικού κράτους ή έχουν δοθεί προς πώληση σε αγορές της Μοσούλης στο Ιράκ και στην Ράκα της Συρίας, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα από την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ και το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Γενεύη.

“Φέρνουν γυναίκες και κορίτσια με καρτελάκια με τιμές, ώστε να μπορούν οι αγοραστές να διαλέξουν και να διαπραγματευτούν την αγορά”.

Οι αγοραστές λέγεται ότι είναι κυρίως νέοι από τις τοπικές κοινότητες, σύμφωνα με την έκθεση, που περιέχει καταθέσεις από μάρτυρες και επιζήσαντες. Προφανώς, το Ισλαμικό κράτος πουλούσε αυτές τις Γιαζιντί γυναίκες στη νεολαία χρησιμοποιώντας τες σαν μέσο για να τους προσελκύσουν να καταταγούν.

Η έκθεση είναι η δεύτερη επίσημη αναφορά των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με ενέργειες που έχουν διαπράξει εξτρεμιστές Σουνίτες και οι σύμμαχοι τους, οι οποίες μπορούν να αναχθούν σε εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας.

Ο αποκεφαλισμός δύο Αμερικάνων δημοσιογράφων και ενός Βρετανού εθελοντή έχει οδηγήσει στη σύσταση μιας διεθνούς συμμαχίας, με την Αμερική να ηγείται, η οποία βοηθάει την κουρδική και ιρακινή κυβέρνηση να πολεμήσουν ενάντια στην εξτρεμιστική ομάδα.

Οι τζιχαντιστές φέρονται στις γυναίκες “ιδιαίτερα σκληρά”, δημιουργώντας μια μεγάλη λίστα ακραίων καταπατήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που περιλαμβάνουν δολοφονία, φυσική και σεξουαλική επίθεση, ληστεία και εκδιώξεις, σύμφωνα με την έκθεση.

Σκότωσαν μια υποψήφια στις εθνικές εκλογές τον Ιούλιο και την επόμενη ημέρα απήγαγαν έναν υποψήφιο των τοπικών Αρχών. Το Ισλαμικό κράτος διέταξε τα νοσοκομεία να ενημερώσουν τις παντρεμένες γυναίκες γιατρούς να φορούν μαύρα, ενώ οι ανύπαντρες φορούσαν διαφορετικά χρώματα ώστε να μπορούν να τις ξεχωρίσουν εύκολα.

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι τουλάχιστον 8.493 πολίτες πέθαναν σε συγκρούσεις των Ιρακινών μέχρι τώρα και 1,8 εκ. Ιρακινοί παραμένουν ξεριζωμένοι από τα σπίτια τους.

“Αυτή η έκθεση είναι τρομακτική”, δήλωσε ο Νικολάι Μλαντένοβ (Nikolay Mladenov), αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ. Είπε, επίσης, ότι χιλιάδες άλλες καταγγελίες δεν προστέθηκαν γιατί δεν είχαν ερευνηθεί επαρκώς. “Οι ηγέτες του Ιρακ πρέπει να δράσουν ενωτικά για να αποκαταστήσουν τον έλεγχο στις περιοχές που έχουν καταληφθεί από το Ισλαμικό Kράτος και να εφαρμόσουν συνολικά κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις”.

Ο Ζάιντ Ράαντ Χουσέιν (Zeid Ra’ad al-Hussein), ύπατος αρμοστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, καταδίκασε τον καταιγισμό κακοποιήσεων. Πρότεινε στην ιρακινή κυβέρνηση να αποδεχθεί το Καταστατικό της Ρώμης, μια συνθήκη που έθεσε σε ισχύ το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και απαιτεί από όλα τα κράτη-μέλη να συνεργαστούν με το Δικαστήριο όσον αφορά σε εγκλήματα πολέμου.

Ο Ζάιντ, πρώην διπλωμάτης της Ιορδανίας, που είναι ο πρώτος Άραβας και Μουσουλμάνος σε αυτή τη θέση, αναφέρθηκε σε ένα γράμμα που συνέγραψαν 126 μουσουλμάνοι λόγιοι στις 19 Σεπτεμβρίου στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους για να τονίσουν ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι ούτε αποδεκτές, ούτε επιτρέπονται στο Ισλάμ.

Το γράμμα αναφέρει ρητά ότι στο Ισλάμ απαγορεύεται η δολοφονία αθώων, απεσταλμένων, πρεσβευτών και διπλωματών, καθώς και δημοσιογράφων και εθελοντών. Οι βασανισμοί και η επαναφορά της σκλαβιάς απαγορεύονται, καθώς επίσης και ο βίαιος προσηλυτισμός, η άρνηση των δικαιωμάτων των γυναικών και διάφορες άλλες ενέργειες που διαπράττονται, είπε ο Ζάιντ.

Σχετικά άρθρα