Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πρόεδρος της Τυνησίας τοποθέτησε νέους διοικητές στην Εθνική Ασφάλεια και στην Εθνοφρουρά

Ο Πρόεδρος της Τυνησίας τοποθέτησε νέους διοικητές στην Εθνική Ασφάλεια και στην Εθνοφρουρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καΐς Σαγιέντ, Τυνησία,

Ο πρόεδρος της Τυνησίας Καΐς Σαγιέντ διόρισε την Τετάρτη τον Σάμι Αλ Χίτσχρι στη θέση του γενικού διευθυντή Εθνικής Ασφάλειας και τον Σούκρι Ριάχι στη θέση του διοικητή της Εθνικής Φρουράς, στο πλαίσιο των αλλαγών που πραγματοποιεί στην ηγεσία.

Οι διορισμοί ανακοινώθηκαν σε μια σύντομη δήλωση που εξέδωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, αφού ο Σαγιέντ δέχθηκε την Τετάρτη, στο Προεδρικό Μέγαρο στην Καρχηδόνα, τον Ρέντα Γαρσελάουι, ο οποίος έχει αναλάβει να διευθύνει το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TAP.

Την Τρίτη, ο Σαγιέντ είπε ότι όλοι όσοι πιστεύουν ότι «θα υπάρξει παλινδρόμηση ή διάλογος έχουν αυταπάτες» και πρόσθεσε:

«Όποιος φαντάζεται ότι θα κάνω πίσω, ας φύγει με τον οδικό χάρτη του και τον διάλογο που πιστεύει ότι μπορεί να διεξάγει».

«Μια κυβέρνηση θα σχηματιστεί σύντομα σύμφωνα με μια προσέγγιση που επιδιώκουμε να είναι έκφραση της θέλησης του λαού της Τυνησίας, του δρόμου που ο λαός της Τυνησίας ακολούθησε».

«Οι προδότες στρέφουν την κοινή γνώμη εναντίον της Τυνησίας και ισχυρίζονται ότι μια δικτατορία κυβερνά την Τυνησία», είπε.

«Αν υπήρχε δικτατορία, θα είχαν ληφθεί διαφορετικά μέτρα. Είδατε να υψώνεται η κρεμάλα ή να εκτελούνται άνθρωποι;».

Στις 25 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Τυνησίας Καΐς Σαγιέντ επικαλέστηκε το άρθρο 80 του συντάγματος για να απολύσει τον πρωθυπουργό Χισάμ Μασίσι, ανέστειλε τις εργασίες του κοινοβουλίου για 30 ημέρες, ήρε την ασυλία των υπουργών και ανέλαβε επικεφαλής της εκτελεστικής Αρχής μέχρι τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα βίαιων διαδηλώσεων που ξέσπασαν σε αρκετές πόλεις της Τυνησίας επικρίνοντας τον χειρισμό της κυβέρνησης στην οικονομία και τον κορωνοϊό.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν τη διάλυση του κοινοβουλίου.

Η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων της χώρας επέκριναν τις προεδρικές ενέργειες ως «πραξικόπημα κατά του συντάγματος» και τα επιτεύγματα της επανάστασης του 2011.

Σχετικά άρθρα