Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Φωτογραφίες – ντοκουμέντο για το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος

Τουρκία: Φωτογραφίες – ντοκουμέντο για το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλάμ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φεχίμ Ταστεκίν, Φωτογραφίες, Χασίπασα,

Τον γύρο του κόσμου κάνει το ρεπορτάζ του Τούρκου δημοσιογράφου της Ραντικάλ, Φεχίμ Ταστεκίν, που αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το λαθρεμπόριο καυσίμων μεταξύ Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τα ταμεία των δολοφόνων τζιχαντιστών.

Οι υποψίες υπήρχαν εδώ και καιρό, όμως ο Φεχίμ Τετσακίν, δημοσιοποίησε τον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση γίνεται ο δίαυλος του Ισλαμικού Κράτους για να διοχετεύει το πετρέλαιο που παράγουν οι τζιχαντιστές από τις πετρελαιοπηγές της Συρίας και του Ιράκ, στις περιοχές που έχουν καταλάβει.

Το κύριο σημείο εξαγωγής πετρελαίου είναι τουρκική πόλη Χασίπασα στην επαρχία Χατάι όπου τα σύνορα με την Συρία είναι το ποτάμι Ασί.

Απέναντι είναι το συριακό χωριό Εζμερίν.

Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις υπάρχουν περίπου 500 πρόχειροι αγωγοί, που έχουν κρυφτεί κάτω από το χώμα και διασχίζουν το ποτάμι.

Συνήθως οι αγωγοί είναι τα λάστιχα που χρησιμοποιούν για την άρδευση των χωραφιών.

Οι αγωγοί αυτοί καταλήγουν είτε στις πίσω αυλές σπιτιών είτε σε απομακρυσμένα χωράφια.

Τα βυτιοφόρα του Ισλαμικού Κράτους έρχονται στο Εζμερίν, και αφού ειδοποιήσουν τους Τούρκους να βρίσκονται την ίδια ώρα στον αντίστοιχο αγωγό, αδειάζουν τον μαύρο χρυσό.

Οι ντόπιοι πελάτες αγοράζουν το πετρέλαιο 0,56 δολάρια το λίτρο.

Ότι περισσεύει διοχετεύεται σε άλλες περιοχές.

 

isis turkey 1

isi turkey 2

isis turkey 3

Σχετικά άρθρα