Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξι άτομα έκλεψαν την αλεξίσφαιρη λιμουζίνα του Ιωσήφ Στάλιν

Έξι άτομα έκλεψαν την αλεξίσφαιρη λιμουζίνα του Ιωσήφ Στάλιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιωσήφ Στάλιν, Κομμουνισμός, Σοβιετική Ένωση (ΕΣΣΔ),

Σύμφωνα με τον ιστότοπο auto.rus, έξι άνδρες αγνώστων στοιχείων έκλεψαν τη θωρακισμένη λιμουζίνα τύπου ZiS – 115, που φέρεται να ανήκε στον Ιωσήφ Στάλιν κατά την μεταπολεμική εποχή.

Όπως αναφέρεται στο site, οι άνδρες διέρρηξαν γκαράζ στα βόρεια της Μόσχας, όπου βρισκόταν το όχημα, κατά τη διάρκεια της νύχτας της 26ης Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια φόρτωσαν το πολυτελές αμάξι σε ένα φορτηγό και εξαφανίστηκαν.

Πληροφορίες από τοπικά Μέσα αναφέρουν πως το όχημα ανήκε στον επικεφαλής ασφαλείας του Ουκρανού επιχειρηματία Ρουσλάν Ταρπάν, ο οποίος συλλέγει σπάνια οχήματα και σκόπευε να δημιουργήσει μουσείο στην Οδησσό.

Η Αστυνομία της Μόσχας διενεργεί έρευνα για το συμβάν ενώ πληροφορίες λένε πως το αμάξι δεν ήταν λειτουργικό και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει

Το ZiS-115 είναι ένα πολύ σπάνιο όχημα, αφού μεταξύ 1949 και 1955 κατασκευάστηκαν μόλις 56 αυτοκίνητα αυτού του τύπου.

Εκτός από τον Στάλιν, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χρησιμοποίησαν και άλλοι Σοβιετικοί ηγέτες καθώς και αρχηγοί κρατών στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία.

Το όχημα αποτελεί μια θωρακισμένη αναβάθμιση του μοντέλου ZiS-110 και ήταν ικανό να δεχθεί πυρά διαμετρήματος 7.62mm από απόσταση 25 μέτρων.

Μόνο 32 πολυτελείς και θωρακισμένες λιμουζίνες είχαν ποτέ κατασκευαστεί, χρησιμοποιώντας αντίστροφο τεχνικό σχεδιασμό σε ένα μοντέλο Packard Super Eight του 1942.

Σχετικά άρθρα