Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην «Eager Lion 2019» κομάντος της Ελλάδας και της Κύπρου με Αμερικανούς στην Ιορδανία (βίντεο)

Στην «Eager Lion 2019» κομάντος της Ελλάδας και της Κύπρου με Αμερικανούς στην Ιορδανία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άσκηση Eager Lion, Βίντεο, Εθνική Φρουρά Κύπρος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιορδανία, Κύπρος, Στρατιωτική Άσκηση, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φωτογραφίες,

Κομάντος αλεξιπτωτιστές της Ελλάδας και της Κύπρου πραγματοποίησαν στα τέλη Αυγούστου ελεύθερες πτώσεις σε κοινές ασκήσεις με Αμερικανούς στα πλαίσια της άσκησης «Eager Lion 2019».

Στην άσκηση, που θεωρείται από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες παγκοσμίως, συμμετείχαν 30 χώρες με 8.000 άνδρες.

Η άσκηση διάρκειας δύο εβδομάδων ξεκίνησε την Κυριακή 25 Αυγούστου στην Ιορδανία και ολοκληρώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι άνδρες της κυπριακής Διοικήσεως Καταδρομών του ΓΕΕΦ, δύσκολα διακρινόμενοι λόγω της χρήσεως τυποποιημένων σύγχρονων ατομικών υλικών με κυρίαρχη της στολή μάχης σε παραλλαγή Multicam, ενισχύουν την ελληνική παρουσία στην πολυεθνική άσκηση, από την οποία για άλλη μια φορά απουσίαζε η Τουρκία.

Οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, είναι από τη στρατιωτική βάση Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Επιχειρήσεων «Βασιλέας Αμπντάλα» στην Ιορδανία.

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ενισχύουν τους ήδη ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς των λαών της Ανατολικής Μεσογείου, στα πλαίσια της συμμαχίας που οικοδομείται στην περιοχή, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, για την προστασία των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων που θα διασφαλίσουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Οι Έλληνες, παραδοσιακά φίλοι με τους Άραβες, λειτουργούν και ως «διπλωματικοί μεσολαβητές» για την εκτόνωση της έντασης με το Ισραήλ και την ειρήνευση της περιοχής.

Μια ειρήνευση που τη χρειάζονται οι λαοί για να προοδεύσουν και να ευτυχήσουν.

Μια ειρήνευση που υπονομεύουν τα ισλαμικά καθεστώτα Τουρκίας και Ιράν επειδή στέκεται εμπόδιο στους αυτοκρατορικούς σχεδιασμούς τους.

Οι δημοκρατίες της περιοχής έχουν τη στρατιωτική ισχύ να συνθλίψουν τον νεοθωμανισμό και τη νέα περσική αυτοκρατορία, να αναχαιτίσουν την επανεμφάνιση της ανατολικής δεσποτείας, να υπερασπιστούν την ειρήνη, τη λογική και την ελευθερία.

Το πρώτο διήμερο, που γίνεται κατά κάποιον τρόπο το «ζέσταμα», το πρόγραμμα αφορούσε βολές CQB, πρακτική εξάσκηση σε ενέργειες αγώνος σε κατοικημένους τόπους και βολές ελευθέρων σκοπευτών σε αποστάσεις μέχρι τα 900 μέτρα.

Εν συνεχεία, σειρά έχουν τα διάφορα σενάρια στα οποία δοκιμάζονται οι συμμετέχοντες.

Στην ασκήσεις σε κατοικημένους τόπους, οι Κύπριοι καταδρομείς συνεργάσθηκαν με συναδέλφους του Λιβανικού Στρατού.

Οι δύο χώρες συσφίγγουν τα τελευταία έτη και τις στρατιωτικές διμερείς σχέσεις.

Δείτε βίντεο από την εκπαίδευση των Κυπρίων με Λιβανέζους και Αμερικανούς:

Στις 26 Αυγούστου, οι Κύπριοι συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό άλμα ελευθέρας πτώσεως, από κοινού με Ελλαδίτες, Ιορδανούς και Αμερικανούς.

Το άλμα πραγματοποιήθηκε στην Ζώνη Ρίψεως Ζάρκα, από αεροσκάφος C-130H3 της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Κομάντος της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου εκπαιδεύτηκαν με διάφορους τύπους αμερικανικών όπλων και υπό την επίβλεψη Αμερικανών εκπαιδευτών:

Προσωπικό του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) κατά τη διάρκεια εκτέλεσης αποστολής σύλληψης στόχου υψηλής αξίας (HVT) στο πλαίσιο της άσκησης «EAGER LION 2019» στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Επιχειρήσεων «KING ABDULLAH II» της Ιορδανίας στις 28 Αυγούστου 2019:

Κύπριοι και Ιορδανοί καταδρομείς σε κοινή άσκηση:

Δείτε άλλα βίντεο από την Eager Lion 2019:

Σχετικά άρθρα