Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινέζος αγόρασε βελγικό ταχυδρομικό περιστέρι για… -κρατηθείτε- 1,25 εκ. ευρώ

Κινέζος αγόρασε βελγικό ταχυδρομικό περιστέρι για… -κρατηθείτε- 1,25 εκ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Δημοπρασία, Κίνα, Περιστέρι,

Έναντι του ποσού του 1,25 εκατ. ευρώ πωλήθηκε, σε διαδικτυακή δημοπρασία, ένα ταχυδρομικό περιστέρι, το οποίο έχει εκπαιδευτεί στο Βέλγιο και έχει αναδειχθεί σε πρωταθλητή των σχετικών αγώνων.

Πρόκειται για τον Αρμάντο, ο οποίος ανήκει στον γνωστό εκτροφέα του Βελγίου, Ζόελ Φέρσχουτ.

Από σήμερα, μάλιστα, είναι το ακριβότερο περιστέρι στον κόσμο και «κανείς δεν ανέμενε ότι θα έκανε “σκόνη” το μαγικό όριο του 1 εκατομμυρίου ευρώ», όπως ανέφερε η ιστοσελίδα «Pigeon Paradise».

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο «Belga», ο νέος ιδιοκτήτης του Αρμάντο είναι Κινέζος και κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσει το περιστέρι για αναπαραγωγή, με σκοπό οι απόγονοί του να καταστούν και αυτοί «πρωταθλητές».

Τα τελευταία χρόνια, Κινέζοι συλλέκτες έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για τα ταχυδρομικά περιστέρια, με αποτέλεσμα να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη οι τιμές για τους «πρωταθλητές», δηλαδή για όσα καταφέρνουν να επιστρέφουν ταχύτερα στον περιστερώνα τους.

Το Βέλγιο και η Ολλανδία έχουν παράδοση σ’ αυτούς τους αγώνες, οι οποίοι όμως, εδώ και πολύ καιρό είχαν πέσει σε μαρασμό.

Σύμφωνα με την «Pigeon Paradise», το ακριβότερο περιστέρι στην ιστορία των διαδικτυακών πλειστηριασμών ήταν μέχρι πρότινος το «Νιού Μπλίκσεμ», το οποίο πουλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο έναντι 376.000 ευρώ, σπάζοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρμάντο ήταν ένα από τα 178 διαφορετικά περιστέρια της οικογένειας Φέρσχουτ, τα οποία διατέθηκαν προς πώληση κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης δημοπρασίας.

Κατά τη Ρωμαϊκή Εποχή, σύμφωνα με τον Πλίνιο, τα περιστέρια πουλιόνταν σε πολύ υψηλές τιμές και μάλιστα «λογάριαζαν ακόμα και τη ράτσα και το γενεαλογικό τους δέντρο».

Τα περιστέρια μπορούν να ζήσουν από 12 έως 15 χρόνια, τα οποία περνούν κατά κανόνα ζευγαρωμένα με ένα ταίρι.

Γεννούν από 5 έως 7 φορές το χρόνο ένα ή δύο αυγά.

Σχετικά άρθρα