Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόλεμος μέχρις εσχάτων: “Η οικογένεια του Γιούνκερ είχε σχέσεις με τους Ναζί”

Πόλεμος μέχρις εσχάτων: “Η οικογένεια του Γιούνκερ είχε σχέσεις με τους Ναζί”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ναζί,

Η εφημερίδα Sun με ένα δημοσίευμα που προκάλεσε διεθνώς πολλά ερωτήματα, γράφει πως η οικογένεια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνδέεται με τους Ναζί, αναφέροντας πως ο πατέρας του 59χρονου πολιτικού πολέμησε για τον Χίτλερ στον β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το δημοσίευμα της Sun σύμφωνα με αναλυτές δείχνει ότι ο πόλεμος για το πρόσωπο του νέου επικεφαλής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνο δεν έκλεισε αλλά όπως φαίνεται μόλις άρχισε.

Στο ίδιο δημοσίευμα η Sun αναφέρει επίσης πως ο πεθερός του Γιούνκερ ήταν υποστηρικτής του Χίτλερ που καταδίωκε τους Εβραίους!

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα ο Γιούνκερ είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Ευρώπη και οι βλέψεις και τα αιτήματά του για μια πιο ενωμένη Ευρώπη προέρχονται από την «ντροπή» που νιώθει για τον πατέρα του και τις πράξεις του.

«Η εμπειρία του πατέρα του είχε μεγάλη επίδραση στον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Δεν θέλει να επαναληφθεί η ιστορία», γράφει η εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, η «Sun» αναφέρει ότι ο πεθερός του Γιούνκερ και πατέρας της συζύγου του, Κριστιάν, Louis Mathias Frising, ήταν καθηγητής στο Λουξεμβούργο, όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην χώρα το 1940.

Ο πεθερός του κ. Γιούνκερ προσφέρθηκε να γίνει ο επικεφαλής της γερμανικής προπαγάνδας, ενώ ήταν επίσης υπεύθυνος για την επιβολή ενός νόμου ο οποίος περιόριζε κατά πολύ τα δικαιώματα των Εβραίων.

Μετά το Ολοκαύτωμα, ο Frising, ο οποίος πέθανε το 2004, έχασε την άδεια διδασκαλίας του.

Το δημοσίευμα αυτό όπως ήταν φυσικό έχει προκαλέσει σάλο κυρίως στην Γερμανία.

Ο Martin Selmayr, υπεύθυνος της καμπάνιας του Γιούνκερ για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έγραψε στο twitter:”Είναι φοβερό! Όταν τα βρετανικά μίντια θέλουν να πλήξουν ένα πολιτικό, τότε γράφουν ότι είναι Ναζί”.

junker nazi 1

Σχετικά άρθρα