Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κομισιόν δεν τολμά να πει “κιχ” για τα πλεονάσματα της Γερμανίας – Μόνο κάτι ψέλλισαν…

Η Κομισιόν δεν τολμά να πει “κιχ” για τα πλεονάσματα της Γερμανίας – Μόνο κάτι ψέλλισαν…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή,

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τη Γαλλία να συνεχίσει τις δημοσιονομικές προσπάθειές της και παρακινεί τη Γερμανία, με τα εμπορικά πλεονάσματα ρεκόρ, να κάνει περισσότερα για να τονώσει την οικονομία, σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Για τη Γαλλία, η Επιτροπή επισημαίνει το υψηλό επίπεδο του δημόσιου χρέους που συνεχίζει να αυξάνει, αν και με μικρότερη ταχύτητα, και της ζητεί ως εκ τούτου να συνεχίσει τις δημοσιονομικές προσπάθειές της.

Όσο για την πρωταθλήτρια των εξαγωγών Γερμανία, την παρακινεί να προχωρήσει περισσότερο στις δημόσιες επενδύσεις.

Η Γαλλία είναι η μία από τις έξι χώρες που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατονομάζει για «υπερβολικές ανισορροπίες στην οικονομία τους», μαζί με τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Ιταλία, την Κύπρο και την Πορτογαλία.

Πρώτη οικονομία της Ευρωζώνης, η Γερμανία, η οποία επικρίνεται τακτικά για τα εμπορικά πλεονάσματα ρεκόρ -ιδιαίτερα στα τέλη Ιανουαρίου από τη νέα κυβέρνηση Τραμπ- είναι μία από τις έξι χώρες που επικρίνονται λιγότερο από την Επιτροπή.

Η Κομισιόν διαπιστώνει μια «οικονομική ανισορροπία», χωρίς όμως να καταφεύγει στον όρο «υπερβολική».

Εκτός από τη Γερμανία, οι πέντε άλλες χώρες σε «οικονομική ανισορροπία» είναι η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ολλανδία, η Σλοβενία και η Σουηδία.

Οι υπόλοιπες από τις 27 χώρες της ΕΕ (η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην έκθεση αυτή επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης) δεν εμφανίζουν οικονομικές ανισορροπίες, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Με την ονομασία «χειμερινή δέσμη», η έκθεση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει στόχο να παρακινήσει τις χώρες μέλη της ΕΕ, ιδιαίτερα αυτές της Ευρωζώνης, να εργασθούν για τη σύγκλιση των οικονομιών τους.

Μετά την παρουσίαση της έκθεσης, ακολουθεί διάλογος ανάμεσα στην Επιτροπή και τις χώρες, που οφείλουν να παρουσιάσουν τις απαντήσεις τους τον Απρίλιο.

Σχετικά άρθρα