Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Φιντέλ Κάστρο φορούσε πάντα δύο χρυσά Rolex;

Γιατί ο Φιντέλ Κάστρο φορούσε πάντα δύο χρυσά Rolex;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κούβα, Φιντέλ Κάστρο,

Μεγάλη αδυναμία στα χρυσά ρολόγια Rolex είχε ο Φιντέλ Κάστρο.

Ο Κουβανός ηγέτης φορούσε πάντοτε στο αριστερό του χέρι δύο χρυσά ρολόγια της διάσημης μάρκας.

Στις περισσότερες φωτογραφίες του Κάστρο, από τις αρχές κιόλας της δεκαετίας του ’60, όταν φορούσε το στρατιωτικό χιτώνιο στο χρώμα της ελιάς, στο χέρι του εμφανίζονταν δύο Rolex.

Οι Αμερικανοί αναλυτές της CIA, οι οποίοι μελετούσαν νυχθημερόν οποιαδήποτε κίνηση του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, κυριολεκτικά τραβούσαν τα μαλλιά τους. “Μα, γιατί φοράει πάντα δύο Rolex; Τι μήνυμα θέλει να περάσει και σε ποιον;”.

Τελικά, διαπίστωσαν πως τα Rolex του Φιντέλ, ήταν το το ένα μοντέλο Daydate και το άλλο μοντέλο Submariner. Αλλά μέχρι εκεί. Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τον λόγο.

Και από τότε, από την αρχή της Κουβανικής επανάστασης μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου που ο 90χρονος Φιντέλ απεβίωσε, οι εικασίες δίνουν και παίρνουν.

Τρεις εκδοχές

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Ποντίκι” τρεις είναι οι επικρατέστερες εκδοχές-απόψεις.

Η πρώτη έχει να κάνει με τη Σοβιετική Ένωση. Ο Φιντέλ φορούσε δύο Rolex, το ένα έδειχνε την ώρα Αβάνας και το άλλο την ώρα Μόσχας.

Η δεύτερη άποψη έχει να κάνει με τον ίδιο τον χαρακτήρα τόσο του Φιντέλ Κάστρο, όσο και του Τσε Γκεβάρα.

Ο άνθρωπος που παρέμεινε στην εξουσία ζωντανός και αφού οι ΗΠΑ είχαν αποπειραθεί να τον δολοφονήσουν περισσότερες από 600 φορές, ο ηγέτης της Επανάστασης που έφερε τους Σοβιετικούς πυραύλους στο μαλακό υπογάστριο των ΗΠΑ, λίγα χιλιόμετρα από τις ακτές τους και που είδε 11 Αμερικανούς προέδρους να αλλάζουν, φορούσε δυο ρολόγια στις δημόσιες εμφανίσεις του, για να “τρολάρει”, όπως λέμε σήμερα, το καπιταλιστικό σύστημα.

Σαν να έβγαζε τη γλώσσα στην καπιταλιστική Δύση, λέγοντας: «Σας κάνω πλάκα, φοράω δυο πανάκριβα ρολόγια και την ίδια ώρα εγώ έκανα την επανάσταση κατά του ανδρείκελου σας του Μπατίστα, εγώ έκανα την κοιτίδα του καπιταλισμού να χάσει τον ύπνο της»

Η τρίτη εκδοχή έχει να κάνει με την αρχή της επανάστασης, όταν έπεσε η Σάντα Κλάρα και ο δρόμος προς την Αβάνα ήταν ανοιχτός.

Οι επαναστάτες συγκέντρωναν οποιοδήποτε αντικείμενο παρέπεμπε στη χλιδή, και τον πλούτο, που άφησαν έντρομοι οι οπαδοί του διεφθαρμένου καθεστώτος Μπατίστα.

Τέτοια πολύτιμα αντικείμενα αποτελούν λάφυρα πολέμου και ως εκ τούτου τα λάφυρα μοιράζονται και οικειοποιούνται.

Σε κάθε περίπτωση και οι τρεις εκδοχές, όσο πειστικές και να φαίνονται, άλλο τόσο μπορούν να αμφισβητηθούν.

Ο Φιντέλ πήρε το μυστικό μαζί του.

Σχετικά άρθρα