Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

8.000 μετανάστες από Βενεζουέλα, Κούβα και Μεξικό κατευθύνονται προς τα αμερικανικά σύνορα

8.000 μετανάστες από Βενεζουέλα, Κούβα και Μεξικό κατευθύνονται προς τα αμερικανικά σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Βενεζουέλα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κούβα, Λαθρομετανάστες, Μεξικό, Μετανάστες, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Έως 8.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως από τη Βενεζουέλα, την Κούβα και το Μεξικό, κατευθύνονται στα αμερικανικά σύνορα, με σύνθημα «Έξοδος από τη φτώχεια».

Το καραβάνι της παραμονής των Χριστουγέννων αναχώρησε από την πόλη Ταπατσούλα στο νότιο Μεξικό, ενώ στην Πόλη του Μεξικού αναμένεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, για να θέσει, όπως ανακοινώθηκε, το θέμα της «άνευ προηγουμένου παράτυπης μετανάστευσης» στο δυτικό ημισφαίριο.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Andrés Manuel López Obrador δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί ξανά με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των ανησυχιών σχετικά με τη μετανάστευση, ενώ η συνάντησή του με τον Άντονι Μπλίνκεν έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Μπλίνκεν αναζητά τρόπους με τους οποίους οι δύο χώρες θα «αντιμετωπιστούν στις προκλήσεις της ασφάλειας των συνόρων».

Ο αριθμός των ατόμων που συνελήφθησαν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια από το 2022.

Μόνο τον Σεπτέμβριο του 2023, η Συνοριακή αστυνομία των ΗΠΑ συνέλαβε περισσότερους από 200.000 μετανάστες.

Πηγή: BBC

Σχετικά άρθρα