Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Daily Star: Ο Πριγκόζιν ζει και… βασιλεύει στην Κούβα

Daily Star: Ο Πριγκόζιν ζει και… βασιλεύει στην Κούβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιεβγκένι Πριγκόζιν, Κούβα, Ουκρανία, Ρωσία,

Μια πηγή του Κρεμλίνου επικαλείται η βρετανική Daily Star, η οποία υποστηρίζει ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο πρώην επικεφαλής της μισθοφορικής Wagner και γνωστός με το παρατσούκλι «σεφ του Πούτιν» δεν πέθανε στο αεροπορικό δυστύχημα αλλά ζει στην Κούβα.

Ο Πριγκόζιν ήταν ένας από τους 10 νεκρούς του αεροπορικού δυστυχήματος του Embraer Legacy 600, σε πτήση από την Αγία Πετρούπολη για τη Μόσχα, μέσα στο 2023.

Οι φήμες γύρω από το δυστύχημα ήθελαν μια έκρηξη εντός του αεροσκάφους να έχει προηγηθεί της συντριβής του, με το Κρεμλίνο να επιβεβαιώνει επίσημα τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν που λίγο καιρό πριν είχε επιχειρήσει μια «έφοδο» της Wagner σε διάφορα σημεία της Ρωσίας που άγγιξε το όριο του πραξικοπήματος, κάνοντας έξαλλο τον Πούτιν.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η Daily Star, στην Κούβα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο γραμματέας του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους φιλικών στη Ρωσία χωρών.

Εκεί όμως σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα συναντούσε και τον Γεβγκένι Πριγκόζιν που δεν θέλει πια να θεωρείται νεκρός σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσπαθώντας να τον μεταπείσει.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει ότι το συγκεκριμένο ραντεβού δεν έγινε τελικά ποτέ, καθώς ο Πριγκόζιν φέρεται να αισθάνθηκε εκτεθειμένος και έφυγε από την Κούβα για να προστατευθεί.

«Ευλόγως, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος επισήμως θεωρείται νεκρός, δεν θέλει να γίνει όντως τέτοιος.

»Ο Πατρούσεφ ήταν δυσαρεστημένος για την ακύρωση του ραντεβού.

»Ήλπιζε ότι θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση ώστε να καταλάβει τα σχέδια του άλλοτε επικεφαλής της Wagner, αλλά και να τον πείσει πως είναι πάντα πιο ασφαλές να βρίσκεται υπό έλεγχο» φέρεται να αναφέρει η πηγή που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα.

Σχετικά άρθρα