ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες απεργίες στην Lufthansa – Μετά τους πιλότους και οι αεροσυνοδοί

Νέες απεργίες στην Lufthansa – Μετά τους πιλότους και οι αεροσυνοδοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Lufthansa, Αεροσυνοδοί, Απεργία,

Μετά τους πιλότους προσέρχονται τώρα σε κινητοποιήσεις και οι αεροσυνοδοί της Lufthansa. Οι κινητοποιήσεις προγραμματίστηκαν για την περίοδο από τις 6 έως τις 13 Νοεμβρίου, εάν δεν επέλθει συμφωνία νωρίτερα.

Το συνδικάτο των αεροσυνοδών UFO ανήγγειλε σήμερα Δευτέρα απεργιακές κινητοποιήσεις στη Lufthansa από τις 6 έως τις 13 Νοεμβρίου. Εδώ και δύο χρόνια ο πρόεδρος του συνδικάτου Νικολάι Μπάουμπλις βρίσκεται σε φάση διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της εταιρείας με ζητούμενο υψηλότερες αποζημιώσεις και συντάξεις για τους εργαζόμενους. «Μετά από δύο χρόνια οφείλει κανείς να ομολογήσει ότι οι συζητήσεις δεν οδηγούν πουθενά» παραδέχτηκε ο Μπάουμπλις. Τώρα η Lufthansa έχει διορία μέχρι την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα για να προχωρήσει σε συμφωνία, αλλιώς η απεργία είναι αναπόφευκτη.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη προσωπικού της Lufthansa Μπεττίνα Φόλκενς δηλώνει πως η εταιρεία είναι έτοιμη να πράξει ό,τι είναι νομικά εφικτό ώστε να αποφευχθεί η απεργία. Ωστόσο η τελευταία προσφορά όσον αφορά τις συντάξεις δεν έγινε αποδεκτή από το συνδικάτο.

Στο παρασκήνιο της απεργίας κρύβεται η διαμάχη για τη Eurowings, τη θυγατρική εταιρεία χαμηλού κόστους της Lufthansa. Δίπλα στη βάση της εταιρείας στη Γερμανία, η θυγατρική της έχει έδρα και στην Αυστρία – εκεί όμως οι μισθοί είναι χαμηλότεροι. Το συνδικάτο φοβάται ότι με αυτό τον τρόπο θα φύγουν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό.

Παράλληλα η Lufthansa έχει ανοιχτά και άλλα μέτωπα. Οι πιλότοι της εταιρείας έχουν κατέλθει 13 φορές σε απεργία από τον Απρίλιο του 2014. Η τελευταία κινητοποίηση στις αρχές Σεπτέμβρη διακόπηκε τη δεύτερη μέρα με παρέμβαση της δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα η Lufthansa προβλέπει περικοπές στις αμοιβές και τις συντάξεις για το προσωπικό εδάφους.

Ωστόσο δε γίνεται ακόμη λόγος για απεργίες από τους εργαζόμενους στα αεροδρόμια. Στις τελευταίες προειδοποιητικές απεργίες του προσωπικού εδάφους το 2013 είχαν παραλύσει πολλές υπηρεσίες των αεροσυγκοινωνιών.

ΠΗΓΗ: dw.com

Σχετικά άρθρα