Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγιο Όρος: Περίεργα παιχνίδια με το “άβατον” – Όλη η αθήθεια

Άγιο Όρος: Περίεργα παιχνίδια με το “άβατον” – Όλη η αθήθεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγιο Όρος, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης,

Περίεργα παιχνίδια παραπληροφόρησης με το “άβατον” του Αγίου Όρους καταγγέλλει ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης.

Από το πρωί κυκλοφορούν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στην τελευταία συνέλευση του παγκοσμίου συμβουλίου εκκλησιών αποφασίστηκε ότι θα καταργηθεί το άβατον σε όλες τις χριστιανικές εκκλησίες.

Όμως ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης που ήταν σύμβουλος της επιτροπής εκπροσώπησης της Εκκλησίας της Ελλάδος στη 10η γενική συνέλευση του παγκοσμίου συμβουλίου εκκλησιών και γραμματέας της επιτροπής διορθοδόξων και διαχριστιανικών σχέσεων, μίλησε στο Αγιορείτικο Βήμα και διέψευσε ότι υπάρχει τέτοιο θέμα και καταγγέλλει όσους το ανακινούν τονίζοντας “Απορίας άξιον είναι από που προέρχεται αυτή η παραπληροφόρηση και σε τι στοχεύει την στιγμή που η Ιερά Σύνοδος έχει κλείσει και δεν μπορεί να απαντήσει επίσημα σε αυτό το θέμα”.

Όλη η δήλωσή του στο Αγιορείτικο Βήμα:

Το παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών δεν έχει αρμοδιότητα για ένα τέτοιο θέμα και εάν είχε τεθεί θέμα κατάργησης του αβάτου στο Άγιο Όρος θα είχαμε αντιδράσει και το θέμα θα το είχαμε φέρει άμεσα στην επιτροπή διορθοδόξων και διαχριστιανικών σχέσεων τονίσει π. Ιγνάτιος Σωτηριάδης.

Γιατί ανακινούν ένα ανύπαρκτο θέμα που υποτίθεται συζυτήθηκε στην 10η γενική συνελεύση του παγκοσμίου συμβουλίου εκκλησιών που έγινε πέρυσι στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 8 Νοεμβρίου με θέμα “Θεέ της ζωής οδήγησε μας στη δικαιοσύνη και στην ειρήνη”.

Απορίας άξιον είναι από που προέρχεται αυτή η παραπληροφόρηση και σε τι στοχεύει την στιγμή που η Ιερά Σύνοδος έχει κλείσει και δεν μπορεί να απαντήσει επίσημα σε αυτό το θέμα.

Σχετικά άρθρα