«Κατάφωρες παραβιάσεις του ευρωπαϊκού δικαίου» κατήγγειλε η Εύα Καϊλή ότι συνέβησαν κατά την έρευνα για την υπόθεση Qatar Gate, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Quarta Repubblica», η οποία προβλήθηκε από το ιταλικό κανάλι Retequattro.
Μεταξύ άλλων η κυρία Καϊλή, εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, έκανε λόγο για παντελή απουσία του τεκμηρίου της αθωότητας και αμεροληψίας από πλευράς δικαστών.
«Πιστεύω ότι σε αυτή την έρευνα υπήρξαν κατάφωρες παραβιάσεις του ευρωπαϊκού δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας και η αμεροληψία των δικαστών απουσίαζαν εντελώς, (σ.σ. υπήρξαν) διασυνδέσεις δικαστών με μασονία, προέκυψαν συγκρούσεις συμφερόντων, δεν υπήρξαν οι εγγυήσεις που υπάρχουν στην Ιταλία» ανέφερε η Έυα Καϊλή στο ιταλικό κανάλι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA.
Πρόσθεσε δε ότι: «εδώ υπήρξε και υπάρχει μόνο το τεκμήριο της ενοχής.
»Εγώ θα αποδείξω την αθωότητά μου και θα αποδειχθεί πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τις κατηγορίες που διατυπώνουν εναντίον μου».
Η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής υποστήριξε ακόμη πως της ασκήθηκαν πιέσεις με απειλές πως η κόρη της «θα ανατεθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες».
«Προσπάθησαν να με κάνουν να ομολογήσω κάτι που δεν διέπραξα», είπε στη συνέντευξή της.
«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοιες παραβιάσεις των δικαιωμάτων στην καρδιά της Ευρώπης», υπογράμμισε.
«Ζήτησα ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, και νομίζω ότι είναι σωστό πριν από τις ευρωεκλογές οι πολίτες να μάθουν τι έχει συμβεί» δήλωσε.
Μιλώντας για τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, η Εύα Καϊλή ισχυρίστηκε πως «αναγκάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω λόγω υποψίας σύγκρουσης συμφερόντων, αφού προέκυψε μια επιχειρηματική σχέση μεταξύ του γιου του και του γιου της ευρωβουλευτή Μαρία Αρένα, που προσεγγίστηκε επανειλημμένα για την υπόθεση, αλλά δεν ερευνήθηκε».
Οι δυο τους φέρονται να είναι «συνιδιοκτήτες μιας εταιρείας νόμιμης κάνναβης», σύμφωνα με την ANSA.
Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Μισέλ Κλεζ «ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές στο Βέλγιο».
«Νομίζω ότι απέναντι σε έναν δικαστή που έδειξε ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες, που αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω σύγκρουσης συμφερόντων και που διεξήγαγε όλη την υπόθεση με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σε όλους τους πολίτες σχετικά με την όλη έρευνα του Qatar Gate», τόνισε η κυρία Καϊλή.