Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανδρουλάκης από Καλάβρυτα: Εθνικό αίτημα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Ανδρουλάκης από Καλάβρυτα: Εθνικό αίτημα οι γερμανικές αποζημιώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γερμανικές Οφειλές, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Εθνικές Εκλογές 2023, Εκλογές, Καλάβρυτα, Κίνημα Αλλαγής, Ναζί, Νεοναζί, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ,

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επανάφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πραγματοποιεί την Πέμπτη (6/4) επίσκεψη στα Καλάβρυτα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε δηλώσεις σχετικά και με άλλα θέματα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Η περιοχή σας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Τον πρωτογενή τομέα, την κτηνοτροφία, τη μεταποίηση.

»Κεντρικός στόχος του προγράμματός μας είναι μαζί με τον τουρισμό να αποτελέσουν τις παραγωγικές δυνάμεις, που θα δημιουργήσουν καλές θέσεις εργασίας για να μείνουν τα ελληνόπουλα στην περιφέρεια» είπε αρχικά.

Επίσης ανέφερε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι «Να χτίσουμε μία νέα περιφερειακή ανάπτυξη, διότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η δημογραφική συρρίκνωση, ιδιαίτερα σε ορεινούς δήμους, όπως είναι ο Δήμος Καλαβρύτων».

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Αναφορικά με το ειδεχθές έγκλημα του ναζισμού, τη θηριωδία στα Καλάβρυτα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι:

«Έχουμε χρέος ως πατριώτες να διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες.

»Γιατί διατηρούν ζωντανή και την ανάγκη να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές ιδέες απέναντι στο ναζισμό, στο νεοναζισμό, που οδηγούν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

»Έχουμε επίσης χρέος, βάσει του πλαισίου που έθεσε η Βουλή των Ελλήνων πριν από μερικά χρόνια, να αγωνιστούμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο, ώστε να υπάρξει επιτέλους και η απόφαση για τις γερμανικές επανορθώσεις.

»Είναι εθνικό αίτημα και πρέπει να το ακούσει με σεβασμό η γερμανική κυβέρνηση».

Σχετικά άρθρα