Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με παρέμβαση Μαξίμου ο Ντινόπουλος “στρογγυλεύει” τις δηλώσεις του

Με παρέμβαση Μαξίμου ο Ντινόπουλος “στρογγυλεύει” τις δηλώσεις του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργύρης Ντινόπουλος, Καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών,

Μετά από οργισμένο τηλέφωνο που έπεσε από το Μαξίμου ο Αργύρης Ντινόπουλος έβγαλε διευκρινιστική δήλωση προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις αιχμές που άφηνε για το ζήτημα των απολύσεων στην συνέντευξή του στην Real της Κυριακής.

Αυτό που εξόργισε το Μαξίμου εκτός από το γεγονός ότι αμφισβητεί συνολικά τις απολύσεις είναι ότι τάσσεται ουσιαστικά στο πλευρό των καθαριστριών, θέμα που περνά την κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης.

Πριν από λίγες ημέρες στο Tribune.gr γράφαμε ότι πολλοί βουλευτές και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας σχεδίαζαν να μιλήσουν ανοικτά υπέρ των καθαριστριών ως αντίποινα στην στάση του Μαξίμου στο θέμα Λοβέρδου.

Έτσι λοιπόν μετά το οργισμένο τηλέφωνο από το Μαξίμου ο Αργύρης Ντινόπουλος αργά το βράδυ έβγαλε διευκρινιστική δήλωση ότι δεν αμφισβητεί τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας:

«Τα όσα δήλωσα στην εφημερίδα Real News για τα επίμαχα θέματα των απολύσεων και για την τρόικα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, επειδή ενδέχεται να παρερμηνευτούν, θέλω να διευκρινίσω ότι δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, αμφισβήτηση των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας.

Από την πρώτη ώρα, άλλωστε, που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών οι μεταρρυθμίσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και η τήρηση των συμφωνηθέντων αποτέλεσαν τις άμεσες προτεραιότητές μου.

Η χώρα πρέπει να παραμείνει σταθερή στους στόχους της αφού αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες τις οποίες έχει υποστεί ο ελληνικός λαός».

Δείτε τι δηλώνει στην Real ο Αργύρης Ντινόπουλος:

Αντίθετος με την «εύκολη λύση των απολύσεων» δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος στη «Real news» και σημειώνει πως «καλό θα ήταν να μην γίνουν» οι 15.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

«Θα πρέπει να εξορθολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στην τρόικα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το υπουργείο Εσωτερικών» τονίζει ο Αργύρης Ντινόπουλος και τάσσεται υπέρ της εξεύρεσης λύσης για τις καθαρίστριες λέγοντας πως «με τα σύμβολα δεν τα βάζεις» ενώ θεωρεί ότι πρέπει να διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο η κυβέρνηση θέματα όπως των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.

Για να διευκρινίσει ωστόσο ότι «δεν είπα να τους πάρουμε όλους πίσω…» ενώ συμπληρώνει: «…μου λένε ότι αυτό είναι λαϊκισμός. Από πότε είναι λαϊκισμός η κοινωνική ευαισθησία; Θα φτάσουμε στο άλλο άκρο; Ακούγεται συνέχεια ότι πρέπει να σπάσουμε αβγά. Εντάξει, να σπάσεις αβγά. Αλλά να κάνεις και μια ομελέτα που να τρώγεται!».

Σχετικά άρθρα