Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Προ των πυλών” η δημοσιοποίηση των μεγαλο-οφειλετών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία

“Προ των πυλών” η δημοσιοποίηση των μεγαλο-οφειλετών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών, Ληξιπρόθεσμες Οφειλές, Υπουργείο Εργασίας,

Στη δημοσιοποίηση καταλόγων με ονόματα μεγαλο-οφειλετών που χρωστούν σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία δεν αποκλείεται να προχωρήσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Η δημοσιοποίηση προβλέπεται άλλωστε στο αναθεωρημένο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής του Ιούνιου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα ονόματα θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και θα περιλαμβάνονται στοιχεία φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν για περισσότερο από 12 μήνες ποσά τα οποία υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.

Στα ποσά των οφειλών που θα δημοσιοποιηθούν θα έχουν προστεθεί τόκοι, πρόστιμα, προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και λοιπές επιβαρύνσεις, με ημερομηνία υπολογισμού την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων.

Σημειώνεται πάντως ότι στις λίστες που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν δεν θα περιλαμβάνονται:

α) οι περιπτώσεις οφειλών για τις οποίες έχει χορηγηθεί διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπροθέσμων οφειλών, για όσο χρόνο διαρκεί η διευκόλυνση ή η ρύθμιση και εφόσον ο οφειλέτης είναι συνεπής με τους όρους ισχύος τους,

β) οι οφειλές για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου,

γ) οι οφειλές που έχουν χαρακτηριστεί ανεπίδεκτες είσπραξης,

δ) οι οφειλές αποβιωσάντων οφειλετών.

Σχετικά άρθρα