Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα στην Άγκυρα: Κοινή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης από Κύπρο και Ελλάδα (φωτο)

Μήνυμα στην Άγκυρα: Κοινή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης από Κύπρο και Ελλάδα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Λευκωσία, Πολεμικό Ναυτικό, Στρατιωτική Άσκηση, Τουρκία, Φρεγάτα Σαλαμίς (Φ/Γ Σαλαμίς F-455), Φωτογραφίες,

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και ενώ η Τουρκία έχει προχωρήσει στην έκδοση παράνομων NAFTEX και τη δέσμευση μεγάλων περιοχών για την διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων, Ελλάδα και Κύπρος έστειλαν μήνυμα στη γειτονική χώρα με την διεξαγωγή κοινής άσκησης έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κοινή άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ), με την ονομασία «Σαλαμίς- 01/18», πραγματοποιήθηκε σήμερα, με σενάριο που αφορούσε σε ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα.

Η άσκηση αποτελεί την πρώτη προγραμματισμένη δραστηριότητα μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και Αεροναυτικών Δυνάμεων της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο διεθνών ή εθνικών αποστολών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Άμυνας, η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή ελικοπτέρου της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης του ΓΕΕΦ και της φρεγάτας Λήμνος, του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, η οποία είχε καταπλεύσει στο λιμένα Λεμεσού.

Τον συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυαγοσωστικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα» σε πλοία και πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση

 

Σχετικά άρθρα