Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Το 90% των ασφαλισμένων θα δει μείωση εισφορών

Κατρούγκαλος: Το 90% των ασφαλισμένων θα δει μείωση εισφορών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απεργία, Γιώργος Κατρούγκαλος, Ομαδικές Απολύσεις,

«Η κυβέρνηση έχει στόχο να απομονώσει και όχι να πείσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», σημείωσε αναφορικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση και τα εργασιακά ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Ευελπιστούμε ότι το Ταμείο δεν θα επιμείνει στις θέσεις του, μετά και το πόρισμα της επιτροπής σοφών» πρόσθεσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου το ασφαλιστικό, αίτημα το οποίο προβάλλει το Ταμείο.

“Είναι απόλυτα λογικό να υπολογίζονται οι εισφορές με βάσει το εκάστοτε εισόδημα, αφού με τον ίδιο τρόπο θα υπολογίζονται και οι συντάξεις για να είναι ανταποδοτικές” πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, διευκρινίζοντας ότι έτσι το 90% των ασφαλισμένων θα δει μείωση εισφορών.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που ζητά το ΔΝΤ στο συνδικαλιστικό νόμο και τις ομαδικές απολύσεις ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε “ιερό” το δικαίωμα στην απεργία, ενώ πρόσθεσε ότι εκκρεμεί ακόμα ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Σύμφωνα με τον κ.Κατρούγκαλο η πορεία εσόδων του ΙΚΑ είναι καλύτερη από πέρυσι και σταδιακά μειώνεται.

Σχετικά άρθρα