Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είναι το “κόκκινο τηλέφωνο” που συμφώνησαν Τσακαλώτος και Μοσκοβισί

Τι είναι το “κόκκινο τηλέφωνο” που συμφώνησαν Τσακαλώτος και Μοσκοβισί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναδιάρθρωση Χρέους, Βρυξέλλες, Γιώργος Σταθάκης, ΕΛΣΤΑΤ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μνημόνιο, Πιέρ Μοσκοβισί, Προαπαιτούμενα Μέτρα,

Την ανάγκη να υλοποιηθούν γρήγορα τα προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη δεύτερη αξιολόγηση και στη συνέχεια για τη ρύθμιση του χρέους, επιβεβαίωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, με τον επίτροπο Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στις Βρυξέλλες.

Τα τρία θέματα που συζήτησαν

Σύμφωνα με κυβερνητικές , η συνάντηση, η οποία ήταν συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων με τον κ. Μοσκοβισί επικεντρώθηκε σε τρία θέματα:

Πρώτον, επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Το ίδιο συμφωνήθηκε να συμβεί και με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη ρύθμιση του χρέους.

Δεύτερον, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα «κόκκινο τηλέφωνο» (crisis management) για απευθείας επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προκειμένου να επιλύονται άμεσα τυχόν θέματα που ανακύπτουν.

Και αυτό διότι, όπως σημείωναν οι κυβερνητικές πηγές, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της συνεργασίας, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν στη δημιουργία του “κόκκινου τηλεφώνου” ώστε να αποφεύγονται οι παρανοήσεις και οι εμπλοκές, πολλές από τις οποίες οφείλονται στη δραση “ανώνυμων” κύκλων.

Τρίτον, οι δύο πλευρές επεσήμαναν ότι πρέπει να υπάρξει εξειδίκευση όλων των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα στις αγορές για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σχετικά άρθρα