Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θ. Σορδάς: Δεν αλλάζει το νομοσχέδιο για το γάλα

Θ. Σορδάς: Δεν αλλάζει το νομοσχέδιο για το γάλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάλα, Θανάσης Σκορδάς,

Παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην αγορά του γάλακτος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι σχετικές διατάξεις για το γάλα στο νομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα δεν πρόκειται να αλλάξουν.

«Δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά στο νομοσχέδιο Θα οριστικοποιηθεί σήμερα και θα κατατεθεί στη βουλή αύριο το πρωί το αργότερο» τόνισε ο κ. Σκορδάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Ο κλάδος έχει απολέσει τα 2/3 των απασχολούμενων από 8.5000 στους 3.500 κτηνοτρόφους, και έχουμε το τρίτο ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη. Αν τα πράγματα ήταν καλά κανείς δεν θα συζήταγε αλλαγές» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

«To 2015 τελειώνουν οι ποσοστώσεις στο γάλα, εξαιτίας της συρρίκνωσης δεν καλύπτουμε ούτε τα 2/3. Το δικαίωμα παραγωγής μας είναι σχεδόν 900.000 τόνοι και παράγουμε 600.000 έχουμε περιθώριο για ακόμη 300.000 τόνους» υπογράμμισε.

Ο κ. Σκορδάς εξήγησε ότι με τις πέντε ημέρες διάρκεια ζωής περιορίζεται όχι μόνο η εγχώρια ζήτηση για αγελαδινό γάλα, που υπερβαίνει 1,3 εκατ. τόνους ετησίως, αλλά και οι ελληνικές εξαγωγές.

Ο υφυπουργός απόδωσε τις αντιδράσεις στο φόβο στο καινούργιο, κάνοντας λόγο για «κλασική αιτία των συμπεριφορών κάποιων όταν συζητάμε αλλαγή στο καθεστώς.»

«Συρρικνώνουμε την ελληνική κτηνοτροφία με τους σημερινούς περιορισμούς. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα στην αντίληψή μας αν θέλουμε να γίνουμε μια χώρα παραγωγής από μια χώρα κατανάλωσης» κατέληξε ο κ. Σκορδάς.

Σχετικά άρθρα