Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης: O Σαμαράς και οι συντηρητικοί εταίροι είχαν ναρκοθετήσει τη χώρα

Σταθάκης: O Σαμαράς και οι συντηρητικοί εταίροι είχαν ναρκοθετήσει τη χώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, Εφημερίδα L’ECHO,

«Μόλις αναλάβαμε την εξουσία, αντιμετωπίσαμε ένα ναρκοθετημένο πεδίο, που είχαν στήσει οι πιο συντηρητικές δυνάμεις της Ε.Ε., με τη βοήθεια της απερχόμενης κυβέρνησης του κ. Σαμαρά» , δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης .

Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού σε συνέντευξή που παραχώρησε στην βελγική εφημερίδα L’ECHO , διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει κατά γράμμα τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.

«Έχουμε κοινή βούληση να γυρίσουμε σελίδα, για τους πολίτες και τη χώρα» είπε ο κ. Σταθάκης τονίζοντας παράλληλα ότι «η αλλαγή κατεύθυνσης είναι αναγκαία για όλη την ευρωπαϊκή οικογένεια».

Ο κ. Σταθάκης, τόνισε ότι παρά ασφυκτικές προθεσμίες και το πρόβλημα ρευστότητας, που είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας , κατάφερε να φτάσει σε έναν συμβιβασμό για να κερδίσει χρόνο και χώρο.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι οι δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν τη στήριξη που η κυβέρνησή απολαμβάνει από την ελληνικό και ότι το 73% του πληθυσμού εγκρίνει τη συμφωνία αυτή.

Στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης ο κ Σταθάκης ανέφερε τη δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, τη καταπολέμηση της διαφθοράς και τη δημιουργία μίας λειτουργικής Δημόσιας Διοίκησης.

Σχολιάζοντας την επίθεση που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από την Ισπανία και την Πορτογαλία, ο κ. Σταθάκης είπε ότι το πράττουν αυτό, καθώς κάθε επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησής ενισχύει τους εσωτερικούς τους πολιτικούς αντιπάλους, γι αυτό και αντιδρούν.

«Οι δύο αυτές κυβερνήσεις παλεύουν για την επιβίωσή τους, η οποία, εξάλλου φαίνεται όλο και πιο αβέβαιη», συμπλήρωσε.

Τέλος αναφερόμενος στην συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ο Γ. Σταθάκης είπε:

«Η συμφωνία με το Eurogroup μας παρέχει τον απαραίτητο χρόνο για να αρχίσουμε τη δουλειά της ανοικοδόμησης. Πρέπει όχι μόνο να διορθώσουμε τις ζημιές των πολιτικών που εφαρμόζονται από το 2010, αλλά και να αντιμετωπίσουμε τις ρίζες των προβλημάτων της χώρας που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και οδήγησαν τη χώρα στην κρίση.

Με την ψήφο του στις 25 Ιανουαρίου, ο ελληνικός λαός έβαλε τέλος σε μία εποχή πολιτικών, των οποίων η εφαρμογή κατέστρεψε τα κοινωνικά κεκτημένα, μείωσε το ΑΕΠ και το επίπεδο διαβίωσης του πληθυσμού. Δεν είναι απλό και δεν θα τα καταφέρουμε αμέσως. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε …και θα πετύχουμε».

Σχετικά άρθρα