Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σταθάκης, που τον «μαύρισε» ο δημοκρατικός λαός, έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον κόσμο που προέρχεται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ως «λαϊκιστές»

Ο Σταθάκης, που τον «μαύρισε» ο δημοκρατικός λαός, έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον κόσμο που προέρχεται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ως «λαϊκιστές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Με ένα μακροσκελές άρθρο, στο οποίο αναλύει την νέα πραγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως το «κόμμα των Κασσελάκη -Παππά-Πολάκη», ο Γιώργος Σταθάκης, αποχαιρετά δημοσίως τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως γράφει στο άρθρο του στο News247 ο κ. Σταθάκης, ο νέος πρόεδρος του κόμματος «εκπροσώπησε τη “λαϊκιστική” τάση του, την “Κίνηση Μελών” (Ν. Παπάς, Ρ. Δούρου, Π. Πολάκης, Θ. Τζάκρη, κλπ) και τους νεοεισελθέντες (Αντώναρος, κλπ)» και η Αριστερά «δεν χωρά σε ένα τέτοιο κόμμα».

Προφανώς ως «αριστερά» εννοεί το μίζερο και καταθλιπτικό 3% των αμπελοφιλόσοφων που προέρχονται από το ΚΚΕ εσωτερικού και των συνοδοιπόρων τους εκσυγχρονιστών και αντικοινωνικών αριστεριστών.

«Οι λαϊκιστές», συνεχίζει, «είναι θιασώτες της αναβίωσης του παραδοσιακού δικομματισμού, της μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς το Κέντρο και του απογαλακτισμού του από την Αριστερά, είτε ως κουλτούρα, είτε ως ιστορική παρακαταθήκη του χώρου» προσθέτοντας ότι «προγραμματικά είναι παντελώς ανύπαρκτοι και ως πολιτικό προσωπικό ανίκανοι να συμβάλλουν στην παραγωγή νέων ιδεών για την κατάκτηση της πλειοψηφίας ή την διακυβέρνηση».

Ενώ οι «ικανοί», κατά τον κ. Σταθάκη, μάλλον είναι οι εμμονικοί ηττημένοι «ομπρέλες» που δεν θέλουν να κυβερνήσουν, δεν ανήκουν στη δημοκρατική παράταξη, αισθάνονται ασφαλείς στο περιθώριο της πολιτικής και της κοινωνίας.

Ο κ. Σταθάκης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι, «η νίκη της “τάσης Κασσελάκη” στρέφει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ στο “λαϊκισμό” και την πολιτική και ιδεολογική αναβίωση ενός κόμματος που προσομοιάζει στο πάλαι ποτέ, – εκτός τόπου και χρόνου πλέον, “παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ”.

Δηλαδή, τον κ. Σταθάκη τώρα ενοχλούν οι ψηφοφόροι που προέρχονται από το αριστερό και πατριωτικό «ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ»;

Ξεχνά ο κ. Σταθάκης ότι χάρη σε αυτόν τον κόσμο έγινε υπουργός; Αν το ξεχνά είναι αχάριστος.

Όσο δε για τον ίδιο τον νέο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, σε παραλήρημα υποστηρίζει:

«Επενδύει στην Τραμπική φαντασίωση της αδιαμεσολάβητης σχέσης με τη μάζα, του “εγώ μιλάω με την κοινωνία απευθείας και δεν χρειάζομαι το κόμμα”» σημειώνοντας ότι κάθε δημόσια εμφάνισή του «έχει επαναλαμβανόμενες κοινοτυπίες περί άμεσων και πρακτικών λύσεων που “θέλει ο λαός”, θα τις “λέει ο λαός” και ο Κασσελάκης “θα τις εφαρμόζει”.

»Ο “ακραίος λαϊκισμός” είναι το νέο μοτίβο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν χρειάζονται “πολλά λόγια” ή βαθυστόχαστες αναλύσεις».

Πάντως ο δημοκρατικός λαός που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις τελευταίες εθνικές εκλογές δεν επέλεξε να στείλει στη Βουλή τον κ. Σταθάκη, οπότε ας πάει σπίτι του να μαγειρεύει.

Σχετικά άρθρα