Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βελγική L’Echo: «Η Ελλάδα βυθίζεται σε μεγάλη πολιτική κρίση»

Βελγική L’Echo: «Η Ελλάδα βυθίζεται σε μεγάλη πολιτική κρίση»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρηγόρης Δημητριάδης, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Εφημερίδα L’ECHO, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Παναγιώτης Κοντολέων, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τηλεφωνικές Παρακολουθήσεις,

Η βελγική L’Echo σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Η Ελλάδα βυθίζεται σε μεγάλη πολιτική κρίση», αναφέρεται στην υπόθεση παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Η βελγική εφημερίδα γράφει ότι η υπόθεση αυτή έχει οδηγήσει σε μεγάλη ρήξη τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και «έχει προκαλέσει την οργή του Προέδρου του σοσιαλιστικού κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος είναι γνωστός για την ψυχραιμία και τις μετριοπαθείς δηλώσεις του».

Η εφημερίδα αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης που ξεκίνησε με την παρακολούθηση των δημοσιογράφων Σταύρου Μιχαλούδη και Θανάση Κουκάκη προτού έρθουν οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Ανδορυλάκη.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης οδήγησε σε παραίτηση τον στενό συνεργάτη και ανηψιό του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, σημειώνοντας ότι παραμένει το ερώτημα εάν «το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού γνώριζε για την υπόθεση και ο Μητσοτάκης τι γνώριζε για όλα αυτά».

Μαζί με τον Δημητριάδη παραιτήθηκε και ο Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και η εφημερίδα επισημαίνει ότι αμέσως μετά τις εκλογές του 2019, η Υπηρεσία Πληροφοριών αναφέρεται απευθείας σε αυτόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του την περασμένη Δευτέρα παραδέχθηκε τις ευθύνες του ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για αυτή την υπόθεση, υποσχέθηκε αλλαγές στις υπηρεσίες πληροφοριών και επέμεινε ότι ακόμα κι αν όλα είχαν γίνει «με νόμιμο τρόπο», κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ζητάει την παραίτηση της κυβέρνησης, ωστόσο, σημειώνει η L’ Echo , ο Πρωθυπουργός δεν φαίνεται να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

Το θέμα των παρακολουθήσεων, καταλήγει το άρθρο, θα συζητηθεί στην Βουλή και μέχρι τότε κάθε μέρα υπάρχει ο κίνδυνος νέων αποκαλύψεων.

Σχετικά άρθρα