Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“ΕΝΦΙΑ; Τι είναι αυτό;” (φωτογραφίες)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο νεαρός Jamie Waddington από το Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύει ότι μια «κρίση της ηλικίας» τον ώθησε να δημιουργήσει το σπίτι των ονείρων του με παράθυρο στον ουρανό, μετατρέποντας ένα 16 ετών λευκό βαν Convoy LDV, το οποίο αγόρασε έναντι 750 λιρών. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή η κίνηση του μειώνει τα ετήσια έξοδα κατά 8.000 λίρες και σίγουρα δεν τον απασχολεί κανενός τύπου… “ΕΝΦΙΑ“.

Ο 25χρονος αποκαλύπτει μιλώντας στη βρετανική Sun ότι είχε κουραστεί να σκορπάει τα λεφτά του σε ακριβά σπίτια και αποφάσισε να εργαστεί για ένα διάστημα σε διάφορες δουλειές και μάλιστα πολλές ώρες την εβδομάδα για να φτιάξει τον νέο τρόπο ζωής του. Το βαν έχει επενδυθεί με ξύλο στο εσωτερικό του και είναι πλήρως εξοπλισμένο με ράφια, ντουλάπες, κουζίνα, ψυγείο, νεροχύτη, καναπέ και ένα πτυσσόμενο κρεβάτι.

Έχει επίσης λάβει όλα τα μέτρα πυρασφάλειας. Ο Jamie ξεκίνησε να φτιάχνει το βανάκι με τη βοήθεια του πατέρα του τον Οκτώβριο και ζει σε αυτό εδώ και τρεις μήνες λέγοντας ότι μπορεί να ζήσει με 10 λίρες την εβδομάδα, ξοδεύοντας χρήματα κυρίως για τα καύσιμα του οχήματος. Επιβιώνει βοηθώντας όπως λέει αγρότες σε διάφορες περιοχές με αντάλλαγμα το φαγητό που του δίνουν και μαγειρεύει μέσα στο βανάκι του ενώ ήδη έχει κάποια χρήματα στην άκρη από δουλειές που έκανε.

Ο 25χρονος ισχυρίζεται επίσης ότι υπάρχει μια πίεση στα άτομα της ηλικίας του να βγάλουν λεφτά και να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία ενώ εκείνος ζώντας έτσι μπορεί να εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα χωρίς να ζήσει στην πολυτέλεια. «Αγοράζω λίγο αλλά τρώω καλά. Εκτός από το φαγητό από τους αγρότες μπορείς να βρεις φθηνό και καλό φαγητό σε πακέτο» αναφέρει και τονίζει ότι αν δεν χρειάζεται να μετακινηθεί με το όχημά του μπορεί να ζήσει και με λιγότερες από 10 λίρες την εβδομάδα.

Πάντα του άρεσε η εξοχή και τώρα νιώθει την ελευθερία να γυρνάει χωρίς να πρέπει να μείνει σε ένα σπίτι σταθερά. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι ότι το βανάκι δεν έχει τουαλέτα οπότε βασίζεται στις τουαλέτες σε δημόσιους χώρους και στη γενναιοδωρία, όπως λέει, αυτών που τον αφήνουν να κάνει ένα μπάνιο στο σπίτι ή το ξενοδοχείο τους.

Όνειρό του είναι να ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη και δεν πρόκειται να σταματήσει να ζει έτσι παρά μόνο αν δεν έχει καθόλου λεφτά και πρέπει να δουλέψει κανονικά αλλά εφόσον ξοδεύει πολύ λίγα μάλλον αυτό δε θα γίνει σύντομα.

kasdoasdaj1 kasdoasdaj2 kasdoasdaj3 kasdoasdaj5 kasdoasdaj8 kasdoasdaj9 kasdoasdaj10

Σχετικά άρθρα