Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παράνομη μέχρι τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης η απεργία της ΑΔΕΔΥ

Παράνομη μέχρι τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης η απεργία της ΑΔΕΔΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΔΕΔΥ, Απεργία, Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ΟΛΜΕ | Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Παράνομη μέχρι τις δέκα το πρωί της Τετάρτης κρίθηκε πριν λίγο από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η απεργία της ΑΔΕΔΥ για το εργασιακό νομοσχέδιο, όσον αφορά στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των σωματείων των Μέσων Μεταφοράς.

Το σκεπτικό της απόφασης αποσκοπεί στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων και τη διευκόλυνση των μαθητών στη μετακίνηση τους.

Νωρίτερα, το υπουργείο Παιδείας είχε καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή σχετικά με την 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για αύριο από την ΑΔΕΔΥ, για τη διασφάλιση των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ΟΛΜΕ ζήτησε επίσης να εξαιρεθούν τα μέλη της από την απεργία.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο.

»Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Δεδομένης της κρισιμότητας της περίστασης, η ΟΛΜΕ απηύθυνε και η ίδια αίτημα εξαίρεσης των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ωστόσο δεν έχει απαντηθεί.

Έτσι, το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με μοναδικό σκοπό να διασφαλιστεί – στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο – ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο.

Σχετικά άρθρα