Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο 48ωρες απεργίες αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ

Δύο 48ωρες απεργίες αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΔΕΔΥ, Απεργία,

Με δύο 48ωρες απεργίες και περαιτέρω κλιμάκωση απαντά η ΑΔΕΔΥ στην κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Υ.Δ.Μ.Η.Δ.) και τις επικείμενες απολύσεις.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, την Παρασκευή 14/02/2014, αποφασίστηκε 48ώρη απεργία κατά την συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του ΥΔΜΗΔ, με το οποίο μέσω της κατάργησης και συγχώνευσης Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, απολύονται ή μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και άλλοι εργαζόμενοι, ενώ με το νέο τρόπο αξιολόγησης, όπου υποχρεωτικά το 15% του προσωπικού θα αξιολογείται ως ακατάλληλο, δημιουργείται μόνιμη δεξαμενή απολύσεων.

Προκηρύχθηκε επίσης νέα 48ώρη απεργία στις 13 και 14 Μαρτίου και περαιτέρω κλιμάκωση με ορόσημο την 22α Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία θα απολύονται οι πρώτοι δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν οχτώ μήνες.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πρέπει με τον αγώνα τους να σηκώσουν τείχος προστασίας απέναντι στις απολύσεις και τη διάλυση των υπηρεσιών του δημοσίου και να συντονίσουν τη δράσης τους με την ελληνική κοινωνία, που στενάζει από την ανεργία και τη φτώχεια.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τη ΓΣΕΕ και τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς σε κοινό αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τη διάλυση των δομών του κοινωνικού κράτους, για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και την ανατροπή των βάρβαρων και καταστροφικών πολιτικών του μνημονίου και των κάθε είδους εκφραστών τους.

Σχετικά άρθρα