Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη με εγγύηση ρεκόρ 100 εκατ. ευρώ ζητά ο εισαγγελέας

Αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη με εγγύηση ρεκόρ 100 εκατ. ευρώ ζητά ο εισαγγελέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης,

Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με την καταβολή εγγύησης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ πρότεινε ο εισαγγελέας εφετών Π. Καψιμάλης προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για τη υπόθεση της υπεξαίρεσης 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank.

Διευκρινίζοντας ο εισαγγελέας τόνισε ότι τα χρήματα που ζητούνται να καταβληθούν για τον προφυλακισμένου επιχειρηματία, δεν θα πρέπει να έχουν ήδη δεσμευθεί για το τραπεζικό σκάνδαλο. Σύμφωνα με την κατηγορία τα δάνεια δόθηκαν την περίοδο που ο επιχειρηματίας ήταν Πρόεδρος του ΔΣ και βασικός μέτοχος της τράπεζας, ενώ τα περισσότερα από αυτά κατέληξαν σε εταιρίες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντός του.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης κρατείται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού καθώς πάσχει από σοβαρή ασθένεια και προφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής δύο αιτήσεις αποφυλάκισης του Λ. Λαυρεντιάδη για λόγους υγείας έχουν απορριφθεί.

Για την ίδια υπόθεση ο αρμόδιος εισαγγελέας ζητά λόγω λήξης του 18μηνου προφυλάκισης σε σύντομο χρονικό διάστημα να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση 200.000 ευρώ οι επίσης προφυλακισμένοι Αντ. Αθανάσογλου, Δημ. Σαραμαντής, Γιαννης Παπαβασιλείου και Τρύφων Κολλίτζας.

Ο εισαγγελέας εισηγείται πάντως να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνολικά 48 ατόμων για σειρά κακουργηματικών πράξεων, και συγκεκριμένα «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», υπεξαίρεση, απιστία, πλαστογραφία, εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το Συμβούλιο Εφετών.

Σχετικά άρθρα