Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας την «έπεσαν» στον Χατζηδάκη για τις απολύσεις (βίντεο)

Εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας την «έπεσαν» στον Χατζηδάκη για τις απολύσεις (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις, Βίντεο, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Ομαδικές Απολύσεις, Υπουργείο Εργασίας,

Τη διαμαρτυρία τους για τις ομαδικές απολύσεις από τα Λιπάσματα Καβάλας εξέφρασαν σε υψηλούς τόνους στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, εργαζόμενοι στην επιχείρηση, ενώ εκείνος έπινε τον καφέ του στη Θεσσαλονίκη και την πλατεία Αριστοτέλους.

Απολυμένοι από τη Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας , όπως αναφέρει το enikos.gr βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας για μαζική κινητοποίηση.

Στη σχετική ανακοίνωση μάλιστα υπάρχει ειδική αναφορά στις απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας:

«Οι παράνομες, άδικες και καταχρηστικές απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον γνωστό «επιχειρηματία» Λαυρέντη Λαυρεντιάδη φέρουν τη σφραγίδα πρωτίστως της Κυβέρνησης, με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη να αναλαμβάνει τον ρόλο του «δήμιου» για τον αποκεφαλισμό 133 εργαζομένων».

Σημειώνεται ότι από τις 10 Αυγούστου ξεκίνησε σταδιακά η κοινοποίηση απολύσεων στη Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας, διαδικασία που ολοκληρώθηκε στο τέλος Αυγούστου.

Συγκεκριμένα 133 εργαζόμενοι απολύθηκαν από τα Λιπάσματα και, μάλιστα, είναι οι πρώτοι που απολύονται με τον νόμο για τις ομαδικές απολύσεις.

Σχετικά άρθρα