Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χωρίς Μετρό και τρόλεϊ την Παρασκευή

Χωρίς Μετρό και τρόλεϊ την Παρασκευή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απεργία, Λεωφορεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Μετρό, Τρόλεϊ,

Tαλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στα τρόλεϊ.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιδρούν στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο και αφορούν τα ζητήματα προκήρυξης απεργιών.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο επισημαίνει ότι «η η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου πολυνόμου, παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου.

Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων» σημειώνει και προσθέτει πως «η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού».

Οι εργαζόμενοι καλούν τον κόσμο σε δυναμική συμμετοχή στα συλλαλητήρια «διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Την ίδια ώρα χειρόφρενο τραβούν και τα τρόλεϊ, καθότι σε απεργία προχωρά και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση τονίζει ότι «το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης φέρνει νέα σκληρά μέτρα, όπως η απελευθέρωση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών, τον θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης για ατομικές και συλλογικές εργατικές διαφορές και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης με την απαράδεκτη τροπολογία για περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία» και καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας που θα οργανωθούν.

Σχετικά άρθρα