Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Παραλύει” η χώρα από την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ – Συλλαλητήρια και την Πέμπτη

“Παραλύει” η χώρα από την 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ – Συλλαλητήρια και την Πέμπτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΔΕΔΥ, Απεργία, ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, Προαπαιτούμενα Μέτρα, Συλλαλητήρια,

«Παραλύει» σήμερα Τετάρτη, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά της ψήφισης των νέων μέτρων που προβλέπονται από τη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης αλλά και σε όλα τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση», τονίζει η ΓΣΕΕ, η οποία ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο και αύριο Πέμπτη, ημέρα ψήφισης των μέτρων του πολυνομοσχεδίου, ενώ στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος καθώς και σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Νέο συλλαλητήριο προγραμματίζει για την Πέμπτη 18 Μαΐου και η ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Συντάγματος, στις 18:30 το απόγευμα.

Το ΠΑΜΕ καλεί στη δική του απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

«Το πακέτο μέτρων αποτελεί το τέταρτο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας» τονίζει το ΠΑΜΕ και χαρακτηρίζει «κοροϊδία τα αντίμετρα», καθώς, όπως υποστηρίζει, «μεγάλο κομμάτι τους ενισχύει άμεσα μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τους εργαζόμενους».

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, η ΟΤΟΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.

Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης που έλαβε η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, οι δικηγόροι Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Σε ό,τι αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στάσεις εργασίας πραγματοποιούν από την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία. Στις 16 Μαΐου η στάση εργασίας ήταν από τις 11:00 έως τις 16:00, στις 17 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας και στις 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Στην 24ωρη γενική απεργία συμμετέχει και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με τους συρμούς να κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα για την διευκόλυνση των απεργών προκειμένου να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.

Από τις 09:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα θα εκτελούνται δρομολόγια στο μετρό και στο τραμ, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη γενική απεργία.

Οι συρμοί του μετρό δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

H ΠΝΟ αποφάσισε παράταση της απεργίας της μέχρι την Παρασκευή.

Με τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. της Τετάρτης θα συμμετάσχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, αντιδρώντας στον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Σχετικά άρθρα