Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι απεργίες και οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

Οι απεργίες και οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΔΕΔΥ, Απεργία, ΓΣΕΕ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Πρωτομαγιά,

Πρωτομαγιά σήμερα και ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά».

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα προς τιμήν της εργατικής πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο και για τον λόγο αυτό δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία.

Κανονικά θα κυκλοφορούν αντίθετα σήμερα τραμ, ηλεκτρικός και μετρό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ). Ωστόσο, κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα από την έναρξη της λειτουργίας έως το τέλος των συγκεντρώσεων. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάση.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας οργανώνουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα ξεκινήσει μια ώρα νωρίτερα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει «ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην ανεργία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις. Παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να κερδίσουμε ξανά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα».

Σχετικά άρθρα