Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απεργία: Πώς θα κινηθούν (αν κινηθούν) σιδηρόδρομοι, λεωφορεία, καράβια

Απεργία: Πώς θα κινηθούν (αν κινηθούν) σιδηρόδρομοι, λεωφορεία, καράβια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απεργία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας απεργούν την Πέμπτη στα πλαίσια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

«Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της και παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων», αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, η οποία επίσης καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια, ενώ παράλληλα, θα πραγματοποιήσει κι άλλες συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Δημόσιος Τομέας – ΔΕΚΟ – Ιδιωτικοί Υπάλληλοι

Απεργούν το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, τις πολεοδομίες, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και οι φαρμακοποιοί).

Μετρό

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι στο μέσο θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Λεωφορεία

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 9:00 το πρωί και από τις 9:00 το βράδυ έως και τη λήξη της βάρδιας.

Ηλεκτρικός – Τραμ

Δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 π.μ. και από 4.00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Τρένα ΟΣΕ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ καθώς και του Προαστιακού λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και θα διαρκέσεις ως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Σχετικά άρθρα