Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια την Πέμπτη

Απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια την Πέμπτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Στις 10.30 το πρωί η Ομοσπονδία τους (ΟΜΥΛΕ) οργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της στις προγραμματικές δηλώσεις της, με βάση τις οποίες και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, δεν έχει σταματήσει θεσμικά τους διαγωνισμούς ξεπουλήματος του μετοχικού κεφαλαίου των Οργανισμών Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Απεναντίας με αντιφατικές δηλώσεις και διαρροές που αφορούν σε δεσμεύσεις για τη συνέχιση των διαγωνισμών, δημιουργεί ‘τρομοκρατική ασάφεια’ στους εργαζόμενους στα λιμάνια».

Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι οι προκηρύξεις για την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ «στερούνται κάθε νομικής πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης», καθώς «δεν υπακούουν σε κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό εθνικής και λιμενικής πολιτικής.

»Δημιουργούν μονοπωλιακές καταστάσεις προς όφελος ξένων μονοπωλιακών ομίλων. Ιδιαίτερα στον ΟΛΠ με τη συνέχιση της ευνοϊκής πολιτικής υπέρ της COSCO με τη χαρισματική φορολογική πολιτική και τους λεγόμενους ‘φιλικούς διακανονισμούς’, η συνέχιση της πώλησης αναδεικνύεται σε καραμπινάτο οικονομικό και θεσμικό σκάνδαλο».

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια δηλώνουν αποφασισμένοι να σταματήσουν κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση σε αυτά.

Καλούν την κυβέρνηση να δώσει οριστικό τέλος στην πώληση των ΟΛΠ και ΟΛΘ και να σχεδιάσει άμεσα μια εθνική λιμενική πολιτική, με ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα, επενδυτικές πρωτοβουλίες, άμεσες προσλήψεις, θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις.

Σχετικά άρθρα