Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβερνητικές δεσμεύσεις για επιστροφή των απολυμένων στα μεταλλεία στις Σκουριές

Κυβερνητικές δεσμεύσεις για επιστροφή των απολυμένων στα μεταλλεία στις Σκουριές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Τσιρώνης, Σκουριές Χαλκιδικής,

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη είχαν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής. Τα 150 περίπου άτομα που βρέθηκαν στη πρωτεύουσα δεσμεύθηκαν από το υπουργείο ότι θα επαναπροσληφθούν οι 55 υλοτόμοι – δασεργάτες.

Από το πρωί περίπου 150 άτομα που ήρθαν από της Σκουριές διαδήλωναν έξω από το υπ. Περιβάλλοντος ζητώντας την επαναπρόσληψη των συναδέρφων τους που απολύθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου, μετά την απόφαση για αναστολή της άδειας των μεταλλείων στον τομέα της υλοτομίας.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν συνάντηση με τον κ. Λαφαζάνη, όμως τελικά συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή υπ. Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη.

Αφού ενημέρωσαν τον κ. Τσρώνη, εκείνος πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό, όπου και κατέληξαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την άδεια και ότι αυτή είναι νόμιμη. Έτσι σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συγκεντρωμένων ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι θα επιστρέψουν κανονικά στις θέσεις τους.

Αυτό που μένει σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, είναι το υπουργείο να στείλει e-mail προς το δασαρχείο της περιοχής και η άδεια να ξανά δοθεί στα μεταλλεία και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρισαν από την είσοδο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ωστόσο δηλώνουν ότι θα προτεινομένου στην Αθήνα έως και αύριο προκειμένου να βεβαιωθούν ότι το θέμα έχει λήξει.

Σχετικά άρθρα